rot grauer virus
Αξίζει να γνωρίζετε

Coronawelle 2024: Όλα σημαντικά για την τρέχουσα εξέλιξη

Στις 30 Μαρτίου 2020, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που κάλεσε μια εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία. Η ασθένεια γίνεται από έναν ιό που ονομάζεται SARS-COV-2 προκληθεί. Τον Σεπτέμβριο του 2020 αναφέρθηκαν πάνω από 33.000.000 μολυσμένα άτομα. Αφού ο κόσμος έχει συνηθίσει αργά σε ένα είδος κανονικότητας μετά από πανδημία, το καλοκαίρι το 2024 φέρνει ένα νέο κύμα μαζί του. Σε αρκετές χώρες, μερικές φορές οι ΗΠΑ και ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης επηρεάζονται από αυτό το κύμα. Ο αριθμός της λοίμωξης αυξάνεται και τίθεται το ερώτημα: Γιατί συμβαίνει αυτό το κύμα και ποια παραλλαγή του ιού είναι πίσω από αυτό; Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το τρέχον κύμα μόλυνσης και πώς μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

Αύξηση επίπτωσης

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, η επίπτωση αυξάνεται σχεδόν σε κάθε ομοσπονδιακό κράτος. Στη Βαυαρία, η επίπτωση των 7 ημερών είναι 6,5 και η υψηλότερη σε Saxony-Anhalt είναι ήδη 16,3. Οι ηλικιακές ομάδες που επηρεάζονται περισσότερο από το Covid είναι άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω. Η αξία σε κάθε ηλικιακή ομάδα έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Πώς μπορείτε να εξηγήσετε αυτές τις αναρτήσεις; Η κυρίαρχη κορώνα, η οποία σήμερα εξασφαλίζει τον αυξανόμενο αριθμό λοίμωξης, είναι η παραλλαγή Omikron KP.3.1.1. Αυτή τη στιγμή κάνει το 62,5 % όλων των νέων λοιμώξεων. Ο αυξημένος κίνδυνος για την υγεία μέσω αυτής της παραλλαγής δεν μπορεί να θεωρηθεί. Είναι συγκρίσιμο με τις προηγούμενες παραλλαγές του ιού.

Αντιμετωπίζουμε μια ιδιαίτερη πρόκληση

Το Covid Pandemic εξακολουθεί να παραμένει ένα θέμα το 2024. Δεν είναι καινούργιο ότι σχηματίζονται πάντα νέες παραλλαγές ιού. Αυτό που είναι εκπληκτικό, ωστόσο, είναι η εποχή χτυπώντας αυτά τα κύματα του ιού. Συνήθως οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος αυξάνονται τους χειμερινούς μήνες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο ο όγκος της μόλυνσης είναι τόσο μεγάλος. Οι άνθρωποι συγκεντρώνονται χωρίς μάσκα και με μικρή απόσταση από φεστιβάλ, λαϊκά φεστιβάλ, σε μπαρ και σε κλαμπ. Ένας παράγοντας που θα μπορούσε επίσης να έχει προκαλέσει αυξημένη ποσότητα όγκου είναι ότι η προστασία του εμβολιασμού έχει μειωθεί στους περισσότερους ανθρώπους. Προστασία από το εμβόλιο ή μετά από μια ασθένεια διαρκεί μόνο περίπου τρεις έως τέσσερις μήνες.

Kp.3.1.1

Ο ιός είναι ένας νέος υπο-παρατάσιος του στελέχους Omikron. Αυτή είναι σήμερα η πλειοψηφία όλων των νέων περιπτώσεων. Ανήκει στη λεγόμενη "οικογένεια φλερτ", η οποία αποτελείται από τα γράμματα των μεταλλάξεων των ιών. Το KP.3.1.1 είναι απόγονος του Jn.1. Τα στελέχη του ιού από την οικογένεια Flirt έχουν μια μεταλλαγμένη πρωτεΐνη ακίδων, γεγονός που τους επιτρέπει να αποφεύγουν την ασυλία που έχει δημιουργηθεί από προηγούμενες ασθένειες. Αντίθετα, αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν ασθένεια κορώνας μπορούν ακόμα να μολυνθούν. Ωστόσο, το μάθημα είναι πιο ήπιο από ό, τι σε άτομα που δεν έχουν ασυλία. Τα συμπτώματα του kp.3.1.1 είναι ο πυρετός, ο βήχας, ο πονόλαιμος και η κούραση. Η δυνατότητα μεταφοράς του ιού είναι υψηλή επειδή εξαπλώνεται εύκολα μέσω της λοίμωξης σταγονιδίων.

Αναγνωρίστε και ενεργήστε τη μόλυνση

Δεν είναι όλοι οι τρόποι με το Corona να ανοίγουν τα ίδια συμπτώματα. Μπορεί να υπάρξει περίσσεια με άλλες ασθένειες, όπως η γρίπη. Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να εκτελέσετε μια γρήγορη δοκιμή Corona όταν συμβαίνουν συμπτώματα. Μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε δοκιμές αντιγόνου από πέρυσι χωρίς προβλήματα, εφόσον δεν υπερβαίνει την ημερομηνία λήξης. Οι δοκιμές Covid μπορούν να αγοραστούν σε φαρμακεία, σούπερ και φαρμακεία. Η αναγνώριση μιας λοίμωξης σε κορώνα σε πρώιμο στάδιο είναι σημαντική για να μπορέσει να ενεργήσει γρήγορα και έτσι να προστατεύει τους ανθρώπους στο περιβάλλον του. Τα πρώτα σημάδια μπορούν να είναι βήχα, πυρετός, πονόλαιμος και εξάντληση. Ποια είναι τα επόμενα βήματα όταν βρείτε αυτά τα συμπτώματα;

  1. Φτιάξτε Corona Self-Test: Εάν υποψιάζεστε μια πιθανή λοίμωξη από Covid, είναι απαραίτητο να ενεργήσετε γρήγορα. Κάντε ένα Corona αμέσως Δοκιμή. Εάν αυτό αποτύχει να προσκληθεί, θα πρέπει να επαναλάβετε τη δοκιμή. Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, ωστόσο, θα πρέπει επίσης να περιορίσετε τις επαφές σας και να θεραπεύσετε.
  2. Απομονώνω: Εάν η δοκιμή Rapid Corona δείχνει ένα θετικό αποτέλεσμα, είναι δική σας ευθύνη να απομονώσετε και έτσι να αποτρέψετε τη μόλυνση από άλλους ανθρώπους. Κατά κανόνα, θα πρέπει να απομονώσετε τον εαυτό σας για μια εβδομάδα για να βεβαιωθείτε ότι η λοίμωξη έχει εξαφανιστεί. Εάν φύγετε από το σπίτι και παραμείνετε σε κλειστά δωμάτια με άλλους ανθρώπους, φροντίστε πάντα να φορέσετε μια μάσκα FFP2 για να μην θέσετε σε κίνδυνο κανέναν άλλο.
  3. Παρακολουθήστε συμπτώματα: Παρακολουθήστε την πορεία της ασθένειας σας. Εάν η κατάστασή σας επιδεινωθεί δραστικά ή έχετε σοβαρά συμπτώματα όπως η δύσπνοια του συνεχιζόμενου πυρετού, φροντίστε να δείτε τη συμβουλή ενός γιατρού.

Προληπτικά μέτρα για την πρόληψη της μόλυνσης

Προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης με το COVID, είναι σημαντικό να ληφθούν προληπτικά μέτρα. Αυτά συμβάλλουν όχι μόνο στην προστασία του εαυτού σας, αλλά στην πρόληψη της γενικής κατανομής και έτσι στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου μόλυνσης για τον εαυτό τους και για τους άλλους.

 Εξετάστε τα πρότυπα υγιεινής: Έρχεται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους κάθε μέρα. Τραβήξουμε τα χέρια, τις λαβές της πόρτας, το Niezen στα χέρια μας ή στον αέρα και πολλά άλλα.
  • Μέσω του κανονικού πλύσιμο με το σαπούνι και το νερό και το σωστό απολύμανση Στη συνέχεια και για το ενδιάμεσο, τέσσερις σκοτώνει στα χέρια μας και μας εμποδίζει να τα μεταφέρουμε σε άλλες επιφάνειες ή σε άλλους ανθρώπους.
  • Αποφεύγοντας ενεργά τα χέρια μας με άπλυτα χέρια, μπορεί να αποφευχθεί ότι ο ιός μπαίνει στο σώμα μέσω των βλεννογόνων μας.
  • Εάν βρίσκεστε σε ένα δωμάτιο με πολλούς ανθρώπους ή σε περιβάλλοντα στα οποία θα μπορούσε να υπάρξει κίνδυνος μόλυνσης, θα πρέπει να φορέσετε μάσκα.
Κοινωνική απόσταση:
  • Εάν βρίσκεστε σε περιβάλλον με πολλούς ανθρώπους και ειδικά σε κλειστά δωμάτια, θα πρέπει πάντα να διατηρείτε την απόσταση για να αποφύγετε τον κίνδυνο μόλυνσης από σταγονίδια στον αέρα.
  • Εάν είναι δυνατόν, αποφύγετε μεγάλα πλήθη, ειδικά σε κλειστά δωμάτια, όπως ανελκυστήρες, δημόσιες συγκοινωνίες και εκδηλώσεις σε μπαρ και κλαμπ.

Εμβολιασμός:

  • Έχει υπάρξει κατάλληλη προστασία από τον εμβολιασμό από τον Αύγουστο του 2024. Οι αναζωογονητικοί εμβολιασμοί συμβάλλουν στην αύξηση της προστασίας του εμβολιασμού και έτσι να ελαχιστοποιηθούν ο κίνδυνος σοβαρής πορείας της νόσου. Ειδικά ομάδες που εκτίθενται σε ειδικό κίνδυνο λόγω των συνθηκών διαβίωσής τους ή των ηλικιών τους θα πρέπει να ενημερώνουν τακτικά τον εμβολιασμό τους.

Τακτική δοκιμή:

  • Δώστε προσοχή στα τυπικά συμπτώματα του Covid και ασχοληθείτε με μια δοκιμή εάν υπάρχει υποψία μόλυνσης ή οι άνθρωποι βρίσκονται στη γύρω περιοχή που είναι ήδη άρρωστοι, ειδικά αν ζείτε μαζί σε ένα νοικοκυριό. Με αυτόν τον τρόπο, η λοίμωξη μπορεί να αναγνωριστεί νωρίς και η εξάπλωση μπορεί να περιοριστεί.

 

Συμπεριλαμβάνοντας με αυτά τα μέτρα, δεν προστατεύετε μόνο τη δική σας υγεία, αλλά και βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού του Covid.

Γυναίκα που καθαρίζει τη μύτη της, εμβόλιο που τραβιέται και μάσκες που βρίσκονται σε ένα τραπέζι

Σύναψη

Η τρέχουσα κόλαση του Corona τροφοδοτείται από τον νέο υπο-παραθαλάσσιο Omikron που ονομάζεται KP.3.1.1, με το οποίο μπορούν να μολυνθούν τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ήδη άρρωστοι. Ωστόσο, η πορεία της νόσου μπορεί να είναι πιο ήπια για αυτές τις ομάδες ανθρώπων. Το εμβόλιο πρόκειται να χορηγηθεί φέτος, με το οποίο θα πρέπει να εμβολιαστούν ιδιαίτερα οι ομάδες κινδύνου. Είναι ακόμα σημαντικό να διατηρείτε τα πρότυπα υγιεινής, να δοκιμάσετε τον εαυτό σας τακτικά και να ξεκινήσετε τα κατάλληλα μέτρα σε περίπτωση λοίμωξης. Είναι σημαντικό να περιμένετε και να μάθετε τακτικά για αλλαγές.

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευση.