Erste Hilfe Maßnahmen
Αξίζει να γνωρίζετε

Οι πρώτες βοήθειες εξοικονομούν ζωή - εγγραφείτε!

  Φανταστείτε ότι είστε ο πρώτος σε έναν ιστότοπο ατυχήματος. Υπάρχει χάος, οι άνθρωποι ζητούν βοήθεια και κάθε δευτερόλεπτο. Εκείνη τη στιγμή μπορείτε να είστε η αποφασιστική διαφορά - μπορείτε να σώσετε ζωές. Οι πρώτες βοήθειες δεν είναι απλώς μια θεμελιώδη γνώση, είναι ηρωισμός στην καθημερινή ζωή που μπορεί να μάθει και να εφαρμόσει ο καθένας από εμάς. Είτε σε περίπτωση πτώσης, καρδιακή ανακοπή ή τροχαίο ατύχημα - γρήγορες, απλές λαβές μπορούν να γυρίσουν την παλίρροια και να αποφασίσουν για τη ζωή και το θάνατο. Αλλά ξέρετε πραγματικά τι να κάνετε όταν έχει σημασία; Η ικανότητα να παραμείνετε ήρεμοι και να ενεργείτε με ασφάλεια σας κάνει έναν αόρατο ήρωα. Οι πρώτες βοήθειες δεν είναι περίπλοκες - αλλά η επίδρασή τους είναι συχνά η ζωή. Είστε έτοιμοι να ενεργήσετε;

Ποια είναι η ημέρα των πρώτων βοηθειών και γιατί εισήχθη; 

Ο Ημέρα πρώτης βοήθειας ήταν το έτος 2000 του Διεθνής Ομοσπονδία της Εταιρείας του Ερυθρού Σταυρού και του Red Mountain (IFRC) εισάγεται. Αυτό πραγματοποιείται ετησίως το δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου και χρησιμεύει για την ευαισθητοποίηση της σημασίας των πρώτων βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Αυτή τη μέρα, αυτή η μέρα χρησιμοποιείται από διάφορους οργανισμούς βοήθειας και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους, να παρακολουθήσουν μαθήματα πρώτων βοηθειών και να ανανεώσουν τις γνώσεις τους. Ο στόχος είναι να μεταφερθούν οι γνώσεις και οι δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να μπορέσουν να ενεργούν γρήγορα και αποτελεσματικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Επισημαίνεται ότι πολλοί θα μπορούσαν να σωθούν εάν περισσότεροι άνθρωποι εκπαιδεύτηκαν σε πρώτες βοήθειες, ειδικά σε περιπτώσεις όπως καρδιακές ανακοπές, εγκεφαλικά επεισόδια ή τροχαία ατυχήματα. Την ημέρα αυτή, συχνά πραγματοποιούνται ειδικές ενέργειες, μαθήματα και δημόσιες εκδηλώσεις για τη διάδοση γνώσεων πρώτων βοηθειών και τη μείωση των αναστολών πριν από την παρέμβαση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η μέρα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι όλοι μπορούν να σώσουν ζωές με τα σωστά βήματα.

 Γεγονότα για ατυχήματα

Στη Γερμανία υπάρχουν σαφείς κανονισμοί και κανονισμοί που βρίσκονται σε Μαθήματα πρώτων βοηθειών Σχετικά, τόσο για ιδιώτες όσο και για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. Αυτά τα μαθήματα έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να βοηθήσουν αποτελεσματικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Μαθήματα πρώτων βοηθειών για την άδεια οδήγησης:

  • Υποχρεωτικό για τους αιτούντες άδειας οδήγησης: Εάν θέλετε να αγοράσετε άδεια οδήγησης στη Γερμανία, πρέπει Μαθήματα πρώτων βοηθειών πλήρης. Αυτό είναι στο Κανονισμός άδειας οδήγησης (FEV) σταθερός.
  • Διάρκεια του μαθήματος: Το μάθημα συνήθως διαρκεί 9 Μονάδες διδασκαλίας 45 λεπτά το καθένα (περίπου 6-7 ώρες συνολικά).
  • Περιεχόμενο: Το μάθημα καλύπτει βασικά μέτρα όπως η σταθερή πλευρά, η αναβίωση (CPR), η προσφορά τραυμάτων και η αιμορραγία καθώς και η συμπεριφορά σε περίπτωση ατυχημάτων.

Μαθήματα πρώτων βοηθειών για πρώτες βοηθοί της εταιρείας:

Σύμφωνα με τον νόμο για την υγεία και την ασφάλεια των εργασιών και τον κανονισμό επαγγελματικής ένωσης (κανονισμός 1), οι εργοδότες υποχρεούνται να εκπαιδεύσουν επαρκή αριθμό πρώτων βοηθών της εταιρείας.

  • Αριθμός πρώτων βοηθών: Σε εταιρείες με έως και 20 υπαλλήλους Τουλάχιστον ένας πρώτος βοηθός να είναι διαθέσιμο. Σε μεγαλύτερες εταιρείες πρέπει 10 % του εργατικού δυναμικού να εκπαιδεύονται ως πρώτος βοηθός.
  • Μαθήματα πρώτων βοηθειών για πρώτες βοηθοί της εταιρείας: Αυτά τα μαθήματα είναι ειδικά προσανατολισμένα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο χώρο εργασίας και επίσης λαμβάνουν 9 μονάδες μαθήματος.
  • Ανανεωτικά μαθήματα: Οι πρώτοι βοηθοί πρέπει να γνωρίζουν όλες τις γνώσεις τους 2 χρόνια σε ένα Μαθήματα μετεκπαίδευσης Ανανέωση, η οποία περιλαμβάνει επίσης 9 μονάδες διδασκαλίας.
  • Παραδοχή του κόστους: Κατά κανόνα, το κόστος για την κατάρτιση και το αναζωογονητικό είναι Επαγγελματικές ενώσεις ή παρόχους ασφάλισης ατυχημάτων.

Μαθήματα πρώτων βοηθειών για ορισμένες επαγγελματικές ομάδες:

Σε ορισμένα επαγγέλματα, ειδικά σε εκπαιδευτικές, νοσηλευτικές ή ασφαλείς περιοχές, η απόδειξη ενός μαθήματος πρώτων βοηθειών είναι επίσης υποχρεωτική. Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα:

  • Δάσκαλος και εκπαιδευτικός: Αυτά συχνά πρέπει να κάνουν ένα ειδικό μάθημα πρώτων βοηθειών για τα παιδιά προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι για έκτακτες ανάγκες σε σχέση με τα παιδιά.
  • Νοσηλευτικό προσωπικό: Οι αυξημένες δεξιότητες πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητες για τη νοσηλευτική και στον ιατρικό τομέα.
  • Αθλητικός εκπαιδευτής και εκπαιδευτής: Ένα μάθημα πρώτων βοηθειών απαιτείται επίσης συχνά στην αθλητική περιοχή, προκειμένου να μπορέσει να ενεργήσει αμέσως σε περίπτωση τραυματισμών ή ατυχημάτων.

Μαθήματα πρώτων βοηθειών για τον γενικό πληθυσμό:

Ακόμη και εκτός των επαγγελματικών ή νομικών απαιτήσεων, είναι δυνατόν για κάθε πολίτη να ολοκληρώσει ένα μάθημα πρώτων βοηθειών. Οργανισμοί όπως ο Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός, η Βοήθεια του Johanniter-Scident ή η Μάλτα προσφέρουν τακτικά μαθήματα για όλους όσους ενδιαφέρονται.

  • Εθελοντική ανανέωση: Παρόλο που δεν υπάρχει νομική υποχρέωση για τους ιδιώτες να ανανεώνουν τις γνώσεις πρώτων βοηθειών, συνιστάται να αποκτήσουν γνώση ο καθένας δύο έως τρία χρόνια να ανανεώσουν επειδή οι τεχνικές και οι διαδικασίες μπορούν να αλλάξουν και να ξεχαστεί συχνά η γνώση.

Μέτρα πρώτων βοηθειών - Τι πρέπει να γίνει; Ένα βήμα προς βήμα οδηγίες

Βήμα Περιγραφή
1. Λάβετε μια επισκόπηση Ελέγξτε την κατάσταση για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν περαιτέρω κινδύνους.
2. Προστατέψτε την προσωπική προστασία Διακοπή κλήσης έκτακτης ανάγκης: Καλέστε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και υποβάλετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
3. Ελέγξτε τη συνείδηση Αντιμετωπίστε το τραυματισμένο άτομο ή ανακινήστε ελαφρώς τους ώμους σας για να ελέγξετε την ευαισθητοποίηση.
4. Ελέγξτε την αναπνοή Εκφράστε το κεφάλι και ελέγξτε αν ο ενδιαφερόμενος αναπνέει (βλ., Ακούστε, αίσθηση).
5. Φέρτε μια σταθερή πλευρική θέση Εάν ο ενδιαφερόμενος που έχει περάσει, αλλά η αναπνοή, φέρτε τον στη σταθερή πλευρά.
6. Εκτελέστε την αναζωογόνηση (CPR) Εάν δεν υπάρχει αναπνοή, ξεκινήστε αμέσως την αναζωογόνηση (καρδιακό μασάζ και εξαερισμός).
7. Σταματήστε την αιμορραγία Σε περίπτωση βαριάς αιμορραγίας, ασκεί πίεση στην πληγή αμέσως για να σταματήσει η ροή του αίματος.
8. Αποτροπή σοκ Κρατήστε το προσβεβλημένο άτομο ζεστό, ήρεμο και συνεχώς παρακολουθείτε το για να αποφύγετε ένα σοκ.
9. Παρακολούθηση μέχρι να φτάσει η βοήθεια Ελέγξτε την κατάσταση του ατόμου που ασχολείται τακτικά μέχρι να φτάσει οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

 

Κλήση έκτακτης ανάγκης w ρωτήστε

Καρδιακή ανακοπή ως μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες θανάτου στη Γερμανία

Στη Γερμανία, μια ξαφνική καρδιακή ανακοπή εμφανίζεται ετησίως 50.000 έως 65.000 φορές Έξω από τα νοσοκομεία. Αυτές οι περιπτώσεις είναι Επιπλέον κλινική καρδιαγγειακή σύλληψη Περιγράφεται και αντιπροσωπεύει έναν από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους απροσδόκητους θανάτους.

Σημαντικά γεγονότα:

  • συχνότητα: Η επίπτωση της καρδιακής ανακοπής είναι περίπου 60 έως 80 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους.
  • Πιθανότητες επιβίωσης: Χωρίς άμεσα μέτρα, η πιθανότητα επιβίωσης ανά λεπτό πέφτει κατά περίπου 10 %. Μια γρήγορη αντίδραση, ειδικά από τους βοηθούς με πρώτες βοήθειες και τη χρήση απινιδωτών (AED), είναι κρίσιμη.
  • Αναζωογόνηση: Οι μελέτες δείχνουν ότι στη Γερμανία είναι περίπου περίπου 40 % Από τις περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής, οι πρώτες βοήθειες παρέχονται από τους λαϊκούς ανθρώπους. Αυτός ο αριθμός έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω.

Καρδιακή ανακοπή

Πώς μπορώ να πραγματοποιήσω καρδιακό μασάζ;

Ο Μασάζ καρδιακής πίεσης (επίσης ως Θωρακική συμπίεση Περιγράφεται) είναι ένα μέτρο ζωής που διεξάγεται σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής για τη διατήρηση του κύκλου του ασθενούς μέχρι να φτάσει η επαγγελματική βοήθεια. Είναι ένα ουσιαστικό μέρος του Καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR) Και μπορεί να σώσει ζωές διατηρώντας την κυκλοφορία του αίματος και παρέχοντας τον εγκέφαλο και τα ζωτικά όργανα με οξυγόνο.

Έτσι λειτουργεί ένα καρδιακό μασάζ:

Τοποθέτηση των χεριών:

  • Τοποθετήστε την παλάμη ενός χεριού στη μέση του στήθους του ατόμου (στο στήθος, ακριβώς ανάμεσα στις θηλές).
  • Τοποθετήστε το δεύτερο χέρι στο πρώτο, διασχίστε τα δάχτυλά σας και βεβαιωθείτε ότι μόνο η παλάμη του χεριού σας ασκεί πίεση στο στήθος.

Hotion του βοηθού:

  • Γόνατο δίπλα σε όσους πληγούν.
  • Κρατήστε τα χέρια σας τεντωμένα έτσι ώστε η δύναμη να βγαίνει από το άνω σώμα σας, όχι μόνο από τα χέρια σας.
Βάθος και ταχύτητα πίεσης:
  • Πατήστε το στήθος 5-6 cm βαθιά (σε ενήλικες).
  • Αφήστε το καλάθι του μαστού να ανακουφίσει εντελώς μετά από κάθε πίεση, έτσι ώστε η καρδιά να γεμίζει ξανά με αίμα.
  • Η συχνότητα πρέπει να είναι περίπου 100 έως 120 συμπιέσεις ανά λεπτό λαϊκός. Μια καλή ένδειξη είναι ο ρυθμός του τραγουδιού "Stayin 'Alive" από το Bee Gees, το οποίο έχει κατάλληλη συχνότητα.

Δωρεά αναπνοής (προαιρετικό):

  • Εάν είστε εκπαιδευμένοι και αισθάνεστε σε θέση να το κάνετε, μπορείτε όλοι 30 συμπιέσεις Δώστε δύο αναπνευστικές δωρεές. Εάν όχι, το συνεχές μασάζ καρδιακής πίεσης από μόνη της είναι επαρκής μέχρι να φτάσει η επαγγελματική βοήθεια. 
  • Για τη δωρεά αναπνοής: υπερχειλίστε ελαφρώς το κεφάλι του ατόμου, κλείστε τη μύτη σας, ανοίξτε το στόμα σας και χτυπήστε τα στήθη σας δύο φορές μέχρι να αυξηθεί το στήθος.
  • Ένα πρακτικό εργαλείο είναι αυτό Βοήθεια εξαερισμού έκτακτης ανάγκης.Προστατεύει τον πρώτο βοηθό από την άμεση επαφή με τον ασθενή και εξασφαλίζει ότι η δωρεά αναπνοής μπορεί να πραγματοποιηθεί υγιεινά και με ασφάλεια. 

Συνέχιση:

  • Συνεχίστε το μασάζ καρδιακής πίεσης έως ότου ο ασθενής εμφανίσει σημάδια ζωής (κινήσεις, αναπνοή) ή οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης φτάνουν και αναλαμβάνουν.
  • Αλλάξτε τον βοηθό εάν είστε εξαντλημένοι για να διατηρήσετε την ποιότητα των συμπιέσεων.

    Σημαντικές οδηγίες:

    • Γρήγορη δράση Είναι ζωτικής σημασίας: το καρδιακό μασάζ θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως εάν δεν μπορεί να προσδιοριστεί η αναπνοή ή ο καρδιακός παλμός.
    • Μη διστάσετε: Είναι καλύτερο να κάνετε κάτι λάθος από το να μην ενεργείτε. Ακόμη και αν οι συμπιέσεις δεν είναι τέλειες, αυξήστε τις πιθανότητες επιβίωσης του ενδιαφερόμενου.
    • Αυτοματοποιημένος εξωτερικός απινιδωτής (AED): Εάν ένα AED είναι διαθέσιμο, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αμέσως. Δίνει σαφείς οδηγίες για το πώς και πότε πρέπει να χορηγηθούν σοκ.
    • Για αυτές τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης υπήρχε ένα Αναζωογόνηση σχεδιασμένο. 

      Αυτό το προϊόν υποστηρίζει τους πρώτους βοηθούς στην εκτέλεση της αναζωογόνησης της καρδιάς (CPR). Υπάρχουν οπτικές και αφηρημένες οδηγίες για να εξασφαλιστεί η σωστή θέση των χεριών στο στήθος και η σωστή πίεση στο μασάζ καρδιακής πίεσης. Το LifePad είναι ειδικά σχεδιασμένο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης. Μπορείτε να κάνετε αυτό το προϊόν στο δικό σας Πρώτες βοήθειες Κρατήστε το σετ για να έχετε αυτό σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

     

    Πρώτα μέτρα σε εγκεφαλικό επεισόδιο (αποπληξία)

    Ο Φορά Βρίσκεται σε εγκεφαλικό επεισόδιο αποφασιστικός - Διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στις πιθανότητες επιβίωσης και αποφεύγοντας μόνιμες ζημιές. Ο λόγος για αυτό είναι ότι ένα εγκεφαλικό επεισόδιο επηρεάζει τα κύτταρα του εγκεφάλου και του εγκεφάλου που πεθαίνουν τη στιγμή που δεν παρέχονται πλέον επαρκώς με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίζεται ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να σώσει τη ζωή του ενδιαφερόμενου προσώπου και να αποτρέψει τις μόνιμες αναπηρίες.

    κτύπημα


    Γιατί ο χρόνος είναι τόσο σημαντικός;

    Απώλεια εγκεφαλικών κυττάρων:

    • Σε ένα Ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο (που προκαλείται από θρόμβο αίματος) πεθαίνει ανά λεπτό Περίπου 2 εκατομμύρια κύτταρα εγκεφάλου μακριά. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερο το εγκεφαλικό επεισόδιο παραμένει χωρίς θεραπεία, τόσο μεγαλύτερη ζημιά στον εγκέφαλο.
    • Η έγκαιρη παρέμβαση μπορεί να περιορίσει τη ζημιά και να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες πλήρους ανάκαμψης.

      Το χρονικό παράθυρο για θεραπεία:

      • Τις επιλογές θεραπείας, όπως το Θρομβόλυση (Διάλυση του θρόμβου αίματος με φαρμακευτική αγωγή) είναι αποτελεσματική μόνο εντός περιορισμένου χρονικού διαστήματος - συνήθως μέσα 4,5 ώρες Μετά την έναρξη του εγκεφαλικού επεισοδίου.
      • Ενας μηχανική θρομβεκτομή, στην οποία ο θρόμβος αίματος αφαιρείται μηχανικά, σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι 6 ώρες Πιθανό μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο, και σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι 24 ώρες, ανάλογα με τη σοβαρότητα και τις επηρεαζόμενες περιοχές του εγκεφάλου.

      Η έννοια της "χρυσής ώρας":

      • Παρόμοια με μια καρδιακή προσβολή είναι το SO -called Χρυσή ώρα - Η περίοδος αμέσως μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο - της μεγαλύτερης σημασίας. Όσο νωρίτερα ο ασθενής λαμβάνει επαγγελματική βοήθεια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες επιβίωσης και τόσο λιγότερο ο κίνδυνος μόνιμων αναπηριών

      Μη αναστρέψιμη ζημιά:

      • Μετά από λίγες ώρες χωρίς θεραπεία, η εγκεφαλική βλάβη που προκαλείται από το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι συχνά αμετάκλητος. Η πιθανότητα ότι ο ενδιαφερόμενος πρέπει να ζει με μόνιμους σωματικούς ή πνευματικούς περιορισμούς αυξάνεται.

      Μέτρα για την ελαχιστοποίηση της χρονικής καθυστέρησης:

      • Έγκαιρη ανίχνευση: Το Ταχείς σχέδια (Πρόσωπο, όπλα, ομιλία, χρόνος) βοηθά στην αναγνώριση των εγκεφαλικών επεισοδίων σε πρώιμο στάδιο, ώστε να μην χάσουν πολύτιμο χρόνο.
      • Άμεση κλήση έκτακτης ανάγκης (112): Εάν υποψιάζεται ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, η κλήση έκτακτης ανάγκης πρέπει να επιλεγεί αμέσως. Η γρήγορη επαγγελματική ιατρική περίθαλψη μπορεί να σώσει τη ζωή του ενδιαφερόμενου προσώπου.

      Τι περιμένεις;

      Οι πρώτες βοήθειες δεν είναι υποχρεωτικό πρόγραμμα - είναι μια πράξη φιλανθρωπίας. Δείχνει ότι είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλον όταν μετράει περισσότερο. Μετά από όλα, πρόκειται για την εξοικονόμηση ανθρώπινης ζωής. Αναρωτηθείτε λοιπόν: Είστε προετοιμασμένοι; Εάν όχι, χρησιμοποιήστε την ευκαιρία και φρεσκάρετε τις γνώσεις σας. Επειδή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, κάθε δευτερόλεπτο μετράει, και θα μπορούσατε να είστε αυτός που κάνει την αποφασιστική διαφορά.

      Αφήστε ένα σχόλιο

      Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευση.