Mann in Tracht, der Maßkrüge trägt
Αξίζει να γνωρίζετε

Η γρίπη του Oktoberfest: Τι είναι πίσω από αυτό και πώς προστατεύομαι;

Στις 21 Σεπτεμβρίου, το ετήσιο Oktoberfest στο Μόναχο, το οποίο προσκαλεί εκατομμύρια ανθρώπους, αρχίζει να γιορτάζει μαζί στη σκηνή μπύρας και να βιώνει τη βαυαρική κουλτούρα. Αλλά υπάρχουν επίσης εκφορτωμένοι επισκέπτες. Τα λαϊκά φεστιβάλ είναι ένας παράδεισος για τα κρύα μικρόβια. Πολλοί άνθρωποι συγκεντρώνονται σε περιορισμένο χώρο, η απόσταση δεν κρατιέται σχεδόν εδώ. Γιορτάζεται και τραγουδάει πολύ. Αυτό προσφέρει ιδανικές συνθήκες για παθογόνα που μεταδίδονται μέσω του αέρα. Λίγο πριν από το τέλος του λαϊκού φεστιβάλ, πολλοί επισκέπτες Marquee διαμαρτύρονται για τα ψυχρά συμπτώματα. Η "γρίπη του Oktoberfest" ονομάζεται ευρέως. Εάν έχετε μόλις γιορτάσει στη σκηνή μπύρας, αν είστε άτυχοι, την επόμενη μέρα με βήχα, πυρετό και runny μύτη στο κρεβάτι. Αλλά τι είναι πίσω από τη γρίπη του Oktoberfest και πώς μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από αυτό; Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το φαινόμενο της γρίπης λιβαδιών, πώς μπορείτε να προστατεύσετε ενεργά τον εαυτό σας και τι μπορείτε να κάνετε συγκεκριμένα εάν εξακολουθεί να έχει πιαστεί.

 

Τι ακριβώς είναι η γρίπη του Oktoberfest;

 

Η γρίπη του Oktoberfest δεν είναι ιατρική διάγνωση. Συνολικά, μια κρύα ή λοίμωξη από τη γρίπη εννοείται εδώ που συμβαίνει μετά από μια επίσκεψη στο φεστιβάλ. Σημαίνει ότι η γρίπη του Oktoberfest είναι μια κλασική λοίμωξη από ιό που συμβαίνει ιδιαίτερα συχνά στο Oktoberfest. Αλλά ποιες συνθήκες εξασφαλίζουν ότι ο ιός αυτός εξαπλώνεται γρήγορα;

 

Πλήθη: Υπάρχουν περισσότεροι από 7 εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο στο Oktoberfest. Μπορεί μερικές φορές να είναι πολύ σφιχτό στην περιοχή Marquee και ειδικά στις σκηνές. Ειδικά όταν πρόκειται για τις τελευταίες βραδινές ώρες, οι σκηνές γίνονται γεμάτες. Η στενή φυσική επαφή είναι αναπόφευκτη εδώ. Είναι επίσης πολύ δυνατά στο Marquee, γι 'αυτό και πολλά φωνάζουν και πολλοί ιοί διανέμονται στον αέρα. Σε σκηνές, δεν μπορεί να αεριοριστεί, πράγμα που σημαίνει ότι τα παθογόνα μπορούν να εξαπλωθούν πιο εύκολα και απορροφώνται από άλλους επισκέπτες της Marquee.

 

Εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα: Περίπου 6 έως 7 εκατομμύρια διαστάσεις σερβίρονται στο Oktoberfest. Κατά μέσο όρο, ένα άτομο πίνει 2 έως 3 μπύρα μέτρησης στο Oktoberfest. Για μερικούς είναι περισσότερο με μερικά λιγότερο. Αλλά αυτό είναι σαφές ότι η μπύρα στο Oktoberfest είναι πολύ ισχυρότερη από τη συμβατική μπύρα από το σούπερ μάρκετ. Το ανοσοποιητικό σύστημα επηρεάζεται αρνητικά από την κατανάλωση αλκοόλ. Το αλκοόλ αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ως εκ τούτου μας κάνει πολύ πιο ευαίσθητο για να μας μολύνουν.

 

Μεταβολή της θερμοκρασίας: Το Oktoberfest ξεκινά σε ένα ζεστό μήνα, Σεπτέμβριος. Μπορεί να είναι ότι οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά πέφτουν το βράδυ. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας μπορεί να οδηγήσει σε επισκέπτες να κρυώσουν γρήγορα και έτσι να συμβούν συμπτώματα ασθένειας. Επιπλέον, γίνεται πληρέστερη και θερμότερη στο Marquee με αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών και ανάλογα. Πολλοί επισκέπτες παραμένουν μία από τις θερμοκρασίες που αντιστοιχούν στις θερμοκρασίες, αφήνουν τη σκηνή ιδρωμένη και τρέχει στο σπίτι χωρίς σακάκι. Αυτό μπορεί να είναι ακραίο αγχωτικό για το σώμα και να το καταστήσει πιο ευαίσθητο στα κρυολογήματα.

 

στρες: Εάν το σώμα τονίζει επίσης, είτε οφείλεται στην έλλειψη ύπνου είτε σε πολλή κίνηση είναι επίσης πιο ευαίσθητη στα παθογόνα.

 

Wiesn γρίπη ή κάτι άλλο;

 

Τα συμπτώματα της γρίπης Oktoberfest μοιάζουν με κλασικά σημάδια άλλων ασθενειών. Αυτές περιλαμβάνουν runny μύτη, βήχα, πυρετό, λαιμό, πονοκέφαλο και πόνους του σώματος. Ωστόσο, περισσότεροι μπορούν να κρύψουν πίσω από την ανεπιθύμητη γρίπη του Oktoberfest.

 

Ψυχρό: Μεταξύ της επίσκεψης του Oktoberfest και της παρατήρησης της νόσου μπορεί να είναι 2 έως 4 ημέρες. Οι επηρεασμένοι άνθρωποι διαμαρτύρονται για βήχα, runny μύτη και πονόλαιμο.

 

στέμμα: Η Corona εξακολουθεί να είναι ένα ζήτημα στη Γερμανία, ειδικά σύμφωνα με το οποίο ο αριθμός των λοιμώξεων έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες. Ο καθένας μπορεί να μολύνει τον εαυτό του, είτε εμβολιασμένο είτε αναποφάσιστο. Το μάθημα εξαρτάται από την ατομική υπεράσπιση του άρρωστου. Το μάθημα μπορεί να είναι βαρύτερο στην περίπτωση ανοσοκατασταλμένων ατόμων. Δοκιμή Έτσι, ανακαλύπτετε μόλις καθορίσετε τα πρώτα ψυχρά συμπτώματα και επισκεφθείτε έναν γιατρό εάν είναι απαραίτητο.

 

γρίπη: Εάν είστε άτυχοι, πάρτε την "πραγματική" γρίπη. Αυτό εκδηλώνεται μετά από λίγες μόνο ώρες και προκαλεί υψηλό πυρετό, άκρα και πονοκεφάλους, καθώς και ρίγη. Σε σύγκριση με ένα κλασικό κρύο, τα συμπτώματα είναι πιο δύσκολα, βαρύτερα και επηρεάζουν ολόκληρο το σώμα.

 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ανάπτυξη στη γρίπη του Oktoberfest είναι αβλαβής. Ωστόσο, εάν μολύνετε μία από τις άλλες ασθένειες, το μάθημα μπορεί μερικές φορές να είναι χειρότερο. Τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή άτομα μεγαλύτερης ηλικίας πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς αυτές οι ομάδες ανθρώπων από γρίπη του Oktoberfest μπορούν να αναπτύξουν περαιτέρω ασθένειες, όπως η βρογχίτιδα ή η πνευμονία.

 

Πώς μπορείτε να προστατεύσετε αποτελεσματικά τον εαυτό σας από τη γρίπη του λιβαδιού;

 

Για άτομα που θέλουν να επισκεφθούν το Oktoberfest και θέλουν να προστατευθούν από μια λοίμωξη όσο το δυνατόν περισσότερο, υπάρχουν ορισμένα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για να ελαχιστοποιηθούν ο κίνδυνος μόλυνσης. Ακόμη και αν η επαφή με τους ιούς δεν μπορεί να αποφευχθεί πλήρως, μπορείτε να δώσετε συνειδητά προσοχή σε μικρά πράγματα που κάνουν τη μόλυνση λιγότερο πιθανή.

 

Παρατηρήστε την υγιεινή: Πλένοντας τα χέρια σας τακτικά και απολυμαίνω Αποφύγετε ότι τα τέσσερα και τα μικρόβια που βρίσκονται στα χέρια τους απορροφώνται μέσω των βλεννογόνων. Ειδικά αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τους πάγκους τροφίμων, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην καλή υγιεινή των χεριών.

 

Αλκοόλ: Δεδομένου ότι το αλκοόλ αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και το καθιστά πιο ευαίσθητο στα παθογόνα, θα πρέπει να διατηρήσετε την κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο. Αυτό όχι μόνο έχει αναφερθεί το πλεονέκτημα, αλλά είναι επίσης επωφελές για τη γενική υγεία.

 

Επαρκή ρούχα: Βεβαιωθείτε ότι έχετε ντυθεί αρκετά ζεστά και προστατεύστε το λαιμό και τη διάσπαση επαρκώς μόλις πέσουν οι θερμοκρασίες. Συμβάλλετε σημαντικά στην υγεία σας, αν γίνει ψυχρότερος και windier τη νύχτα.

 

Ενισχύστε την ανοσολογική άμυνα: Λόγω της πτώσης των θερμοκρασιών, του κρύου και της υγρασίας, το σώμα μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο στους ιούς της νόσου. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε μερικά πράγματα για να ενισχύσετε την ανοσολογική σας άμυνα και να αποτρέψετε το κρύο.

 

  • Πάρτε αρκετό ψευδάργυρο και βιταμίνη C. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, για παράδειγμα, αντιπροσωπεύουν τυρί, ψάρια, θαλασσινά, καρύδια και βρώμη.

 

  • Επιπλέον, θα πρέπει να φροντίσετε να ενσωματώσετε αρκετή κίνηση στην καθημερινή σας ζωή. Είτε πρόκειται για το πεπτικό περίπατο μετά το μεσημεριανό ή ένα βραδινό περίπατο με το σκυλί. Η κίνηση και ο καθαρός αέρας ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

 

  • Ο επαρκής ύπνος είναι το κλειδί για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Η σημασία ενός χαλαρωτικού ύπνου συχνά υποτιμάται. Το σώμα περνάει ενώ κοιμόμαστε διάφορες διαδικασίες αναγέννησης που μας ενισχύουν για την επόμενη μέρα. Όσο καλύτερα κοιμόμαστε, τόσο πιο ισχυρό είναι το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

 

  • Η τακτική κατανάλωση τσαγιού μπορεί επίσης να συμβάλει θετικά στην ενίσχυση των αμυντικών μας. Τα τσάγια που μπορούν να μας υποστηρίξουν στην άμυνα είναι μέντα, τζίντζερ ή τσάι λεμονιού. Εάν εξακολουθείτε να το βελτιώσετε με το μέλι, βοηθάτε το σώμα σας να χτίσει άμυνες και να εξουδετερώσει ενεργά τους ψυχρούς ιούς. 
Φρούτα και λαχανικά, περπατήστε στο δάσος, γυναίκα με μάσκα ύπνου και τσάι μέντας

Αλλά τι να κάνετε αν εξακολουθείτε να μολύνετε τον εαυτό σας;

 

Εάν έχετε την αίσθηση ότι η γρίπη του Oktoberfest βρίσκεται σε κίνηση μετά την επίσκεψή σας στο Oktoberfest, μπορείτε να λάβετε κάποια μέτρα για να αισθανθείτε καλύτερα γρήγορα.

 

ζεστασιά: Κολύμπι θερμά, παίρνοντας ζεστά τσάγια και ντυθείτε θερμά, υποστηρίζετε το σώμα σας σε ανάκαμψη. Το σώμα χρειάζεται πολλή ενέργεια όταν είναι άρρωστο και διατηρώντας το ζεστό, μια βελτίωση θα βελτιωθεί γρηγορότερα.

 

Υπνος: Εάν είστε άρρωστοι, θα πρέπει να κοιμηθείτε πολύ. Το σώμα αναζωογονεί όταν κοιμόμαστε και μας θεραπεύει μια μέρα στην άλλη, για να το πω. Δίνοντας προσοχή σε αρκετό ύπνο κατά τη διάρκεια της περιόδου της νόσου, μπορείτε να δείτε μια βελτίωση μετά από λίγες μέρες. Σε γενικές γραμμές, είναι σκόπιμο να διατηρηθεί η ανάπαυση στο κρεβάτι με λοίμωξη και να προστατεύσει το σώμα. Αποφύγετε το άγχος και μην κάνετε αθλήματα επειδή αυτό κοστίζει επίσης την ενέργεια του σώματος και μπορεί να φέρει δευτερεύουσες ασθένειες.

 

Φάω: Ακόμα κι αν η όρεξή σας μπορεί να περάσει αν είστε άρρωστοι, θα πρέπει να φροντίσετε να παίρνετε τους χρόνους ζωγραφικής σας τακτικά. Για να υποστηρίξετε το σώμα με λοίμωξη, θα πρέπει να καταναλώνετε ζεστά πιάτα όπως σούπα κοτόπουλου ή πιάτα με κρεμμύδια και τζίντζερ.

 

Ποτό: Θα πρέπει επίσης να καταναλώνετε πολύ υγρό. Είναι καλύτερο να κάνεις με τσάι όπως τζίντζερ, μέντα ή τσάι μάραθου.

 

Φάρμακο: Σε περίπτωση λοίμωξης - είτε πρόκειται για γρίπη είτε για κρύο - υπάρχουν πολλά διαφορετικά φάρμακα που επιταχύνουν την πορεία της ανάκαμψης και ανακουφίζουν τον πιθανό πόνο. Ξεκινώντας με ένα ρινικό σπρέι. Αυτό είναι κατάλληλο για την απελευθέρωση της μύτης σας. Μην το παίρνετε περισσότερο από τρεις φορές την ημέρα. Αν και ανοίγει τη μύτη, ο ρινικός τοίχος στεγνώνει πολύ έντονα. Έχει επίσης δυνατότητες εθισμού, οπότε δεν πρέπει να το παίρνετε μόνιμα. Εάν έχετε πόνο στο κεφάλι, στα άκρα ή τους κόλπους, η χρήση του iboprofen μπορεί να διορθώσει την κατάσταση. Υπάρχουν επίσης διάφοροι κρύοι χυμοί που μπορούν να ληφθούν πριν πάτε για ύπνο. Αυτά εξασφαλίζουν έναν ήσυχο ύπνο και καλύτερη ανάκαμψη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο, συχνά περιέχουν αλκοόλ, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλα για παιδιά ή έγκυες γυναίκες. 

Μπανιέρα με άλατα και έλαια, γυναίκα που κοιμάται, σούπα λαχανικών, γυναίκα που πίνει από ένα φλιτζάνι άνδρα, άντρας δισκίων στο χέρι του

Μείνετε υγιείς στο Oktoberfest

 

Συμπερασματικά, μπορεί να αναφερθεί ότι η γρίπη του Oktoberfest στο Oktoberfest προσφέρεται τις τέλειες συνθήκες για να εξαπλωθεί. Εάν υπάρχει μόλυνση, υπάρχουν ευκαιρίες που σας βοηθούν να υποστηρίξετε βέλτιστα το σώμα σας σε ανάκαμψη. Έτσι αισθάνεστε καλύτερα σε χρόνο μηδέν και να πάτε καλά και πάλι γρηγορότερα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στο Oktoberfest, μπορείτε να κάνετε μερικές εταιρείες για να αποφύγετε τη μόλυνση με αυτό το ανόητο σουβενίρ και να απολαύσετε το φεστιβάλ στο μέγιστο βαθμό και ξέγνοιαστη. Με αυτό το πνεύμα, το O'Zapft είναι και παραμένετε υγιείς!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευση.