Lebensmittelallergie - ein Warnsignal unseres Körpers
Υγεία και φροντίδα

Τροφική αλλεργία - ένα προειδοποιητικό σήμα του σώματός μας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν υποφέρετε από τροφική αλλεργία - ή ίσως είναι απλώς μια δυσανεξία στο φαγητό; Ποια είναι η ακριβής διαφορά μεταξύ των δύο; Πώς μπορώ να διευκρινίσω τις αλλεργίες από έναν γιατρό και πώς καταφέρνει να διατηρήσει την ποιότητα ζωής;  Απαντάμε σε όλες αυτές τις ερωτήσεις σε αυτό το άρθρο.

Η ημέρα των τροφίμων ή η "ημέρα των τροφικών αλλεργιών" ξεκίνησε το 2006 από τη γερμανική αλλεργία και τον Asthmabund E.V. (DAAB). Το DAB είναι μια γερμανική οργάνωση που εργάζεται για τις ανησυχίες των ανθρώπων με αλλεργίες και άσθμα. Η μέρα γιορτάζεται ετησίως στις 21 Ιουνίου και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των τροφικών αλλεργιών και των αποτελεσμάτων τους, καθώς και για να ενημερώσει τους πληγέντες και τους συγγενείς τους για το πώς να αντιμετωπίσουν τις αλλεργίες τροφίμων. Συνολικά, αναγκάζονται οι ακόλουθοι στόχοι:

Αύξηση της συνείδησης

  • Ευαισθητοποίηση του κοινού: Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τη σοβαρότητα των τροφικών αλλεργιών. Μια ειδική ημέρα βοηθά στην ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και στην ευαισθητοποίηση των δυνητικά ζωής των επιπτώσεων των τροφικών αλλεργιών.
  • διαφώτιση: Η ημέρα προσφέρει μια πλατφόρμα για να διευκρινίσει τις διαφορές μεταξύ των αλλεργιών τροφίμων και της δυσανεξίας των τροφίμων και να εξηγήσει τα συμπτώματα, τις διαγνωστικές διαδικασίες και τις επιλογές θεραπείας.

Υποστήριξη για όσους πληγούν

  • Πόροι και υποστήριξη: Η ημέρα της τροφικής αλλεργίας μπορεί να προσφέρει όσους πληγούν και τις οικογένειές τους πληροφορίες σχετικά με τους διαθέσιμους πόρους, τις ομάδες αυτοεξυπηρέτησης και τα δίκτυα υποστήριξης.
  • Εκκίνηση: Μέσω της εκπαίδευσης και της υποστήριξης, όσοι επηρεάζονται αισθάνονται καλύτερα ενημερωμένοι και μπορούν να διαχειριστούν τις αλλεργίες τους όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα. 

Προώθηση της έρευνας

  • Χρηματοδότηση έρευνας: Μια τέτοια μέρα μπορεί να επιστήσει την προσοχή στην ανάγκη για περισσότερη έρευνα σχετικά με τις αιτίες, την πρόληψη και τη θεραπεία των τροφικών αλλεργιών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη χρηματοδότηση και υποστήριξη για ερευνητικά έργα.
  • Καινοτομίες στην ιατρική: Η προώθηση της έρευνας μπορεί να αναπτύξει νέες διαγνωστικές μεθόδους και προσεγγίσεις θεραπείας που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων με τροφικές αλλεργίες.

Νομικά μέτρα

  • Επισήμανση τροφίμων: Η ημέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επισημάνει τη σημασία μιας σαφούς και διαφανούς επισήμανσης των τροφίμων για να εξασφαλιστεί ότι τα άτομα με τροφικές αλλεργίες μπορούν να αναγνωρίσουν με σαφήνεια τα συστατικά.

Πρόληψη έκτακτης ανάγκης

  • Διαχείριση έκτακτης ανάγκης: Η ημέρα της τροφικής αλλεργίας μπορεί να βοηθήσει στην εξάπλωση της κατάρτισης και των πληροφοριών σχετικά με την αντιμετώπιση αλλεργικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Αυτό περιλαμβάνει τη σωστή χρήση φαρμάκων έκτακτης ανάγκης, όπως εγχυτήρες αδρεναλίνης.
  • Μέτρα ασφαλείας: Τα σχολεία, τα εστιατόρια και τα δημόσια ιδρύματα μπορούν να ενημερωθούν για τα μέτρα ασφαλείας που συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου αλλεργικών αντιδράσεων.

Ενίσχυση της κοινότητας

  • Σχηματισμός κοινότητας: Εκδηλώσεις και δραστηριότητες που σχετίζονται με την ημέρα της τροφικής αλλεργίας μπορούν να φέρουν τους ανθρώπους μαζί που μοιράζονται παρόμοιες εμπειρίες, οι οποίες προωθούν την ανταλλαγή και την αμοιβαία υποστήριξη.
  • Προώθηση της ένταξης: Μέσα από κοινές δραστηριότητες και δημόσια δέσμευση, προωθεί η κατανόηση και αποδοχή των τροφικών αλλεργιών στην κοινωνία. 

 

 

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των τροφικών αλλεργιών και της δυσανεξίας των τροφίμων;

Ενώ οι τροφικές αλλεργίες και οι δυσανεξίες τροφίμων αντιπροσωπεύουν και τις δύο αντιδράσεις στα τρόφιμα, διαφέρουν θεμελιωδώς στην αιτία τους, τα συμπτώματά τους και τη θεραπεία τους. Η σωστή κατανόηση αυτών των διαφορών είναι σημαντική προκειμένου να ληφθούν κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη και τη θεραπεία.

Τροφικές αλλεργίες

  • Προκαλούνται: Οι τροφικές αλλεργίες είναι ανοσολογικές αντιδράσεις. Το ανοσοποιητικό σύστημα αναγνωρίζει λανθασμένα μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη σε ένα φαγητό ως απειλή και παράγει αντισώματα (IgE) για την καταπολέμηση του.
  • Συμπτώματα: Οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορούν να περιλαμβάνουν εξανθήματα, κυψέλες, οίδημα, δυσκολίες στην αναπνοή, γαστρεντερικές καταγγελίες και αναφυλαξία. Τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται γρήγορα μετά την κατανάλωση των τροφίμων που προκαλούν αλλεργία.
  • διάγνωση: Διαγνωσμένη από δερματικές εξετάσεις, εξετάσεις αίματος (ειδικά αντισώματα IgE), δίαιτες εξάλειψης και δοκιμές προφορικής προβολής.
  • Θεραπεία: Αποφυγή της τροφής που προκαλεί, χρήση φαρμάκων έκτακτης ανάγκης όπως η αδρεναλίνη (EpiPen) σε σοβαρές αντιδράσεις και τα αντιισταμινικά για την ανακούφιση των ηπιότερων συμπτωμάτων.
  • κίνδυνος: Μπορεί να είναι η ζωή -απειλή, ειδικά στην περίπτωση της αναφυλαξίας.

 

Δυσανεξία σε τρόφιμα

  • Προκαλούνται: Οι δυσανεξίες των τροφίμων συνήθως δεν είναι ανοσολογικές. Προκύπτουν από την πέψη ορισμένων συστατικών τροφίμων, συχνά λόγω έλλειψης ορισμένων ενζύμων.
  • Συμπτώματα: Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν μετεωρισμό, κοιλιακό πόνο, διάρροια, ναυτία και πονοκέφαλο. Αυτά συχνά εμφανίζονται καθυστερημένα, ώρες έως ημέρες μετά την κατανάλωση του ασυμβίβαστου φαγητού.
  • διάγνωση: Διαγνωσμένη από αναμιμέση, δίαιτες εξάλειψης, συγκεκριμένες δοκιμές όπως η δοκιμή δυσανεξίας στη λακτόζη ή η δοκιμή αναπνοής φρουκτόζης.
  • Θεραπεία: Αποφυγή ή μείωση του ασυμβίβαστου τροφίμων, τη χρήση παρασκευασμάτων ενζύμων (π.χ. λακτάση για δυσανεξία στη λακτόζη).
  • κίνδυνος: Συνήθως δεν είναι η ζωή, αλλά μπορείτε να βλάψετε σημαντικά την ποιότητα ζωής.

 

Πίνακα σύγκρισης

χαρακτηριστικό γνώρισμα

Τροφική αλλεργία

Δυσανεξία σε τρόφιμα

Προκαλούνται

Ανοσολογική αντίδραση σε πρωτεΐνη

Προβλήματα με πέψη, π.χ.

Συμπτώματα

Εξανθήματα, δυσκολίες αναπνοής, αναφυλαξία

Φούσκωμα, κοιλιακός πόνος, διάρροια, ναυτία

διάγνωση

Δοκιμές Haut, εξετάσεις αίματος, δοκιμές πρόκλησης

Αναμμνιένεση, δίαιτες εξάλειψης, συγκεκριμένες δοκιμές

Θεραπεία

Αποφυγή, φάρμακα έκτακτης ανάγκης, αντιισταμινικά

Αποφυγή, παρασκευάσματα ενζύμων

κίνδυνος

Μπορεί να είναι η ζωή

Συνήθως δεν είναι η ζωή

Εμφάνιση

Γρήγορα μετά την κατανάλωση

Καθυστερημένη, ώρες έως ημέρες μετά την κατανάλωση

μηχανισμός

Ανοσολογικός μηχανισμός (μεσολαβούμενη από IgE)

Μη ανοσολογικός μηχανισμός

 

Παραδείγματα

  • Τροφική αλλεργία: Ένα άτομο που είναι αλλεργικό στα φιστίκια μπορεί να υποστεί κυψέλες, πρήξιμο ή ακόμα και αναφυλακτικό σοκ αμέσως μετά την κατανάλωση φιστίκων.
  • Δυσανεξία σε τρόφιμα: Ένα άτομο με δυσανεξία στη λακτόζη έχει πεπτικά προβλήματα όπως μετεωρισμός και διάρροια μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, αφού το σώμα της δεν παράγει επαρκώς την ένζυμο λακτάση για να χωνέψει τη λακτόζη.

 

Συμπτώματα αλλεργίας τροφίμων

Πιθανά συμπτώματα

Οι τροφικές αλλεργίες είναι ανοσολογικές αντιδράσεις του σώματος σε ορισμένες πρωτεΐνες στα τρόφιμα. Αυτές οι αντιδράσεις εμφανίζονται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα αναγνωρίζει λανθασμένα μια αβλαβή πρωτεΐνη ως απειλή και στη συνέχεια παράγει αντισώματα. Την επόμενη φορά που θα επικοινωνήσετε με αυτό το αλλεργιογόνο, το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιεί μια αλλεργική αντίδραση που μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία συμπτωμάτων, χωρισμένη σε διαφορετικούς βαθμούς σοβαρότητας:

Ελαφρά συμπτώματα:

  • φαγούρα: Εύκολη φαγούρα στο στόμα, στα χείλη ή στο λαιμό.
  • εξάνθημα: Επεξεργασία ελαφρού δέρματος ή κνίδωση (κυψέλες) με μικρό, φαγούρα ψιθυριστή.
  • Εύκολη μύτη: Φτέρνισμα, φραγμένο ή τρέξιμο μύτη.
  • Ήπια γαστρεντερικά παράπονα: Ελαφρύ κοιλιακό πόνο, ναυτία.

Μεσαία -Αυτόματα συμπτώματα:

  • Ισχυρότερες δερματικές αντιδράσεις: Μεγαλύτερη ή εντατική κνησμό κνίδωση, αγγειοοίδημα (πρήξιμο) σε χείλη, μάτια ή πρόσωπο.
  • Γαστρεντερικές καταγγελίες: Ισχυρότερος κοιλιακός πόνος, διάρροια, έμετος.
  • Δυσκολίες στην αναπνοή: Ελαφρύ έως μέτριο δύσπνοια, βήχα, αναπνοή (βρογχόσπασμος).
  • Καρδιαγγειακά συμπτώματα: Ελαφριά ζάλη, ταχύτερος ή ακανόνιστος καρδιακός παλμός.

Σοβαρή συμπτώματα (αναφυλαξία):

  • Ισχυρή δύσπνοια: Δυσκολίες στην αναπνοή, αισθάνονται σφιχτά στο στήθος, δυνατά αναπνοί.
  • Πρήξιμο: Βαρύ αγγειοοίδημα, ειδικά στην περιοχή του λαιμού που μπορεί να κάνει την αναπνοή δύσκολη.
  • Προβλήματα κυκλώματος: Ισχυρή πτώση της αρτηριακής πίεσης, σοκ, έλλειψη συνείδησης.
  • Βαρύ εμετό και διάρροια: Γρήγορη απώλεια υγρών, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση.
  • Καρδιακό επεισόδιο: Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να συμβεί καρδιακή ανακοπή.

  

Συχνές αλλεργιογόνα

Οι τροφικές αλλεργίες ενεργοποιούνται από υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε ορισμένες πρωτεΐνες στα τρόφιμα. Ορισμένα τρόφιμα είναι συχνά αλλεργία -που προκαλούν αλλεργία από άλλα. Εδώ είναι οι πιο συνηθισμένες τροφικές αλλεργίες και οι πιθανοί λόγοι για τη συχνότητα τους:

φιστίκια

  • Οι πρωτεΐνες των φυστικιών είναι πολύ σταθερές και δεν διασπώνται εύκολα από τη θερμότητα ή τις πεπτικές διεργασίες, γεγονός που τις καθιστά ευκολότερα αναγνωρισμένες από το ανοσοποιητικό σύστημα ως απειλή.
  • Η συχνότητα των αλλεργιών των φυστικιών έχει αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, οι οποίες μπορεί να σχετίζονται με τις αλλαγές των διατροφικών συνηθειών και την εισαγωγή των φιστίκων στην πρώιμη παιδική ηλικία.

Κάρτες δέντρων (π.χ. αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)

  • Παρόμοια με τα φιστίκια, τα καρύδια δέντρων περιέχουν σταθερές πρωτεΐνες που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.
  • Η διασταυρούμενη αντιδραστικότητα μεταξύ διαφορετικών τύπων καρπών καρπών καρπών ξηρών καρπών μπορεί να σημαίνει ότι οι άνθρωποι που είναι αλλεργικοί σε ένα είδος καρύδι δέντρων μπορούν επίσης να αντιδράσουν σε άλλους.

γάλα

  • Το γάλα αγελάδας περιέχει αρκετές πρωτεΐνες (π.χ. καζεΐνη, πρωτεΐνη ορού γάλακτος) που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.
  • Οι αλλεργίες γάλακτος εμφανίζονται συχνά στην πρώιμη παιδική ηλικία, με πολλά παιδιά να ξεπερνούν την αλλεργία στην ενηλικίωση.

Αυγό

  • Οι πρωτεΐνες στην πρωτεΐνη, ειδικά η ωοαλβουμίνη, είναι συχνές αλλεργιογόνα.
  • Οι αλλεργίες αυγών εμφανίζονται κυρίως στην παιδική ηλικία και πολλά παιδιά μεγαλώνουν από αυτή την αλλεργία.

 Ψάρι

  • Τα ψάρια περιέχουν σταθερές πρωτεΐνες θερμότητας όπως η παρβαλβουμίνη, η οποία μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις μετά το μαγείρεμα.
  • Οι αλλεργίες των ψαριών είναι συχνά σοβαρές και συνήθως παραμένουν για μια ζωή.

Οστρακοειδή (π.χ. γαρίδες, καβούρια, αστακούς)

  • Τα ζώα κελύφους περιέχουν τροπομυοσίνη, μια πρωτεΐνη που είναι έντονα αλλεργιογόνο και διατηρεί τα αλλεργιογόνα της ακόμα και μετά το μαγείρεμα.
  • Οι εγκάρσιες αντιδράσεις μεταξύ διαφορετικών οστρακοειδών είναι κοινές, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων.

σόγια

  • Η σόγια περιέχει αρκετές πρωτεΐνες που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, όπως η Gly M 4.
  • Οι αλλεργίες σόγιας εμφανίζονται συχνά στα παιδιά, αλλά πολλοί ξεπερνούν αυτήν την αλλεργία στην ενηλικίωση.

Σιτάρι

  • Το σιτάρι περιέχει πολλές πρωτεΐνες (π.χ. γλουτένη, αλβουμίνη, σφαιρίνη) που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.
  • Οι αλλεργίες σίτου εμφανίζονται συχνότερα στα παιδιά, αλλά οι ενήλικες μπορούν επίσης να επηρεαστούν.

 

Αυτο -διαχείριση σε τροφικές αλλεργίες 

Το δικό σας επιχείρημα και η αντιμετώπιση μιας τροφικής αλλεργίας αποτελεί βασικό παράγοντα για να γίνει η ζωή εκείνων που επηρεάζονται πιο ασφαλείς και πιο ευχάριστες. 

Διαφωτισμός και γνώση:

  • εκπαίδευση: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις κατάρτισης και πληροφόρησης σε τροφικές αλλεργίες.
  • Πηγές πληροφοριών: Χρησιμοποιήστε αξιόπιστες πηγές, όπως ιστοσελίδες της γερμανικής αλλεργίας και της ASTHMBEUND (DAAB) ή άλλων οργανώσεων αλλεργίας.

Αποφυγή αλλεργιογόνων:

  • Διαβάστε τις ετικέτες: Προσεκτική ανάγνωση ετικετών τροφίμων για να αποφευχθούν κρυμμένα αλλεργιογόνα.
  • Μαγειρική και φαγητό: Κατά προτίμηση μαγειρέψτε τον εαυτό σας για να διατηρήσετε τον έλεγχο των συστατικών και των συστατικών. Ρωτήστε σε εστιατόρια για μια λίστα με τον καθορισμένο αλλεργιογόνο.

Μέτρα έκτακτης ανάγκης:

  • Σετ έκτακτης ανάγκης: Πάντα α Σετ έκτακτης ανάγκης Με την αυτοεπιλογελώτη της αδρεναλίνης (EpiPen), τα αντιισταμινικά και, εάν είναι απαραίτητο, μεταφέρετε κορτικοστεροειδή και περιποίηση τραυμάτων.
  • Πρήξιμο: Τυλίξτε αμέσως Μαξιλάρι Στην περιοχή που επηρεάζεται. Εάν το πρήξιμο βρίσκεται στο στόμα ή στο λαιμό, βοηθάει να πιπιλίζουν παγάκια ή παγωτό. 
  • Σχέδιο έκτακτης ανάγκης: Έχετε ένα σαφές σχέδιο έκτακτης ανάγκης και μοιραστείτε το με μέλη της οικογένειας, φίλους και συναδέλφους.
  • εκπαίδευση: Κανονική εκπαίδευση στην αντιμετώπιση του αυτόματη adrenaline και των μέτρων έκτακτης ανάγκης.

Διατροφική προσαρμογή:

  • Διατροφική συμβουλή: Υποστήριξη από έναν διατροφολόγο για να επωφεληθεί από μια ισορροπημένη διατροφή παρά την αλλεργία.
  • Προϊόντα αντικατάστασης: Βρείτε και χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα αντικατάστασης για τρόφιμα που προκαλούν αλλεργία.

Ομάδες και δίκτυα αυτοεξυπηρέτησης:

  • Ανταλλαγή: Συμμετοχή σε ομάδες αυτοβοήθειας ή σε απευθείας σύνδεση φόρουμ για την ανταλλαγή εμπειριών και συμβουλών με άλλους πληγέντες.
  • Υποστήριξη: Αναζήτηση και προσφορά κοινωνικής υποστήριξης από την οικογένεια και τους φίλους.

Ιατρική θεραπεία και φροντίδα

Η ιατρική διάγνωση με τακτική φροντίδα αποτελεί τη βάση για τη δημιουργία γνώσεων σχετικά με τις αλλεργίες. Οι σταθερές επαφές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι σημαντικές για την αναγνώριση των αλλαγών στην κατάσταση της υγείας και είναι διαθέσιμες για ερωτήσεις, μεταφορές ή επίσης για την προσαρμογή του σχεδίου θεραπείας.

διάγνωση:
  • Δοκιμές αλλεργίας: Εφαρμογή δοκιμών δέρματος, εξετάσεις αίματος (π.χ. αντισώματα IgE) και, εάν είναι απαραίτητο, δοκιμές προφορικής προβολής από έναν αλλεργιαίο στην ακριβή διάγνωση.
  • ανομνή: Λεπτομερής έρευνα του ιατρικού ιστορικού και των συμπτωμάτων από τον γιατρό.

Σχέδιο θεραπείας:

  • Ατομικό σχέδιο: Δημιουργία ενός ατομικού σχεδίου θεραπείας που βασίζεται στη διάγνωση και τις συγκεκριμένες ανάγκες του ασθενούς.
  • Ιατρική θεραπεία: Συνταγή αντιισταμινών, κορτικοστεροειδών και αυτοθεραπευτών αδρεναλίνης για θεραπεία έκτακτης ανάγκης.

Τακτικοί έλεγχοι:

  • επιτήρηση: Τακτικές ημερομηνίες ελέγχου σε αλλεργιιστές για την παρακολούθηση της πορείας της αλλεργίας και για την προσαρμογή του σχεδίου θεραπείας, εάν είναι απαραίτητο.
  • Ενημέρωση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης: Έλεγχος και ενημέρωση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης, εάν είναι απαραίτητο.

Διαφωτισμός και συμβουλές:

  • Συμβουλή: Διαφωτισμός σχετικά με νέα ευρήματα και συστάσεις για την αντιμετώπιση τροφικών αλλεργιών.
  • Κίνδυνος -η τελείωμα: Συμβουλές για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου και τον ασφαλή τρόπο ζωής με τροφική αλλεργία.

Έρευνα και νέες θεραπείες:

  • Συμμετοχή σε μελέτες: Δυνατότητα συμμετοχής σε κλινικές μελέτες ή νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις, όπως η ανοσοθεραπεία, για τη θεραπεία της αλλεργίας μακροπρόθεσμα.

Μια καλά συντονισμένη αλληλεπίδραση της αυτοδιαχείρισης και της ιατρικής περίθαλψης είναι ζωτικής σημασίας για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των προσβεβλημένων.

  

 

Συνεισφορές και πρόσωπα επικοινωνίας

Στη Γερμανία υπάρχουν πολλά σημεία επαφής και επαφές για άτομα που έχουν να κάνουν με τις αλλεργίες τροφίμων. Αυτοί οι οργανισμοί και οι ειδικοί σας προσφέρουν υποστήριξη, πληροφορίες και συμβουλές:

Η γερμανική αλλεργία και ο Asthmabund E.V.

  • Περιγραφή: Ο Μαργαριτάρι είναι ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς στη Γερμανία που ασχολείται με τις αλλεργίες και το άσθμα. Προσφέρουν εκτεταμένες πληροφορίες, συμβουλές και υποστήριξη για όσους επηρεάζονται από τροφικές αλλεργίες.

Υπηρεσίες σχηματισμού αλλεργιών των ομοσπονδιακών κρατών

  • Πολλά ομοσπονδιακά κράτη έχουν τις δικές τους υπηρεσίες πληροφόρησης ή κέντρα συμβουλών που προσφέρουν συγκεκριμένες πληροφορίες και υποστήριξη για αλλεργίες. Ένα παράδειγμα είναι η "Υπηρεσία Αλλεργικών Πληροφοριών Bavaria".

Ειδικοί για την αλλεργολογία

  • Περιγραφή: Οι αλλεργιολόγοι είναι γιατροί που ειδικεύονται στη διάγνωση και τη θεραπεία των αλλεργιών. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε δοκιμές αλλεργίας και να δημιουργήσετε ατομικά θεραπευτικά σχέδια. Συχνά οι γενικοί ιατροί, οι γιατροί ή οι δερματολόγοι του ENT έχουν την πρόσθετη ονομασία ως αλλεργιολόγος. Επομένως, ενημερώστε τον εαυτό σας για τον οικογενειακό σας γιατρό.
  • Σημεία εκκίνησης: Οι μεταφορές σε έναν αλλεργιολόγο μπορούν να γίνουν από γενικούς ιατρούς ή παιδίατρους. Οι αλλεργιολόγοι είναι επίσης διαθέσιμοι στο διαδίκτυο, για παράδειγμα σε ιστότοπους των ενώσεων ασφάλισης υγείας.

Διατροφολόγος και διαιτολόγος

  • Περιγραφή: Ο διατροφικός σύμβουλος και ο διαιτολόγος με εξειδίκευση σε αλλεργίες και δυσανεξίες μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη μιας κατάλληλης διατροφής και στη διαχείριση των αλλεργιών τροφίμων.
  • Σημεία εκκίνησης: Οι συμβουλές διατροφής μπορούν να πραγματοποιηθούν σε κλινικές, ιδιωτικές πρακτικές ή μέσω συλλόγων όπως το DAAB.

Ομάδες αυτοεξυπηρέτησης και φόρουμ

  • Περιγραφή: Οι ομάδες αυτοεξυπηρέτησης προσφέρουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες με άλλους πληγέντες και μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη υποστήριξη και πληροφορίες.
  • Σημεία εκκίνησης: Πληροφορίες για τις τοπικές ομάδες αυτοεξυπηρέτησης μπορούν να ληφθούν μέσω του DAAB ή άλλων ενώσεων αλλεργίας. Οι σε απευθείας σύνδεση φόρουμ και οι ομάδες Facebook προσφέρουν επίσης πλατφόρμες για ανταλλαγή εμπειριών.

Κλινικές με κέντρα αλλεργίας

  • Περιγραφή: Ορισμένες κλινικές και πανεπιστημιακές κλινικές έχουν εξειδικευμένα κέντρα αλλεργίας που προσφέρουν ολοκληρωμένες διαγνωστικές και θεραπευτικές επιλογές.

Αυτά τα σημεία επαφής προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και υποστήριξης για να βοηθήσουν όσους επηρεάζονται από τροφικές αλλεργίες για να διαχειριστούν τις αλλεργίες τους και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

 

Η ημέρα της τροφικής αλλεργίας στη Γερμανία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη των ατόμων με τροφικές αλλεργίες. Με τη διερεύνηση, την προώθηση της έρευνας, την υποστήριξη των μέτρων που σχετίζονται με την υγεία και της πρόληψης έκτακτης ανάγκης, αυτή τη μέρα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των προσβεβλημένων και δημιουργεί μια πιο περιεκτική κοινωνία.
Ετικέτες:

Περισσότερα άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρει ...

Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπόψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους.