Demenzpflege zu Hause: Was muss ich als Angehöriger wissen?
Νοσοκόμα

Φροντίδα άνοιας στο σπίτι: Τι πρέπει να γνωρίζω ως συγγενής;

Η διάγνωση της άνοιας είναι μια νέα πρόκληση για τον ενδιαφερόμενο και τους συγγενείς.

 

Τι είναι η άνοια;

Η άνοια είναι μια ταχέως προοδευτική ασθένεια του εγκεφάλου, η οποία έχει αρνητικό αντίκτυπο στη γνωστική απόδοση του ατόμου. Οι ασθενείς με άνοια περιορίζονται όλο και περισσότερο από την κινητήρια, η απόδοση της μνήμης και η εύρεση λέξεων επιδεινώνεται. Η ασθένεια περιπλέκει εκείνους που επηρεάζονται για να αντιμετωπίσουν μόνο την καθημερινή τους ζωή. Οι ασθενείς με άνοια χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα που συμβαδίζει με ειδικές προκλήσεις. Αυτό το άρθρο προσφέρει μια χρήσιμη επισκόπηση για συγγενείς.

 

Δείξτε κατανόηση

Η ασθένεια εκδηλώνεται με τη μορφή σύγχυσης, δυσκολίες μνήμης, αλλαγές στη συμπεριφορά και την προσωπικότητα του ενδιαφερόμενου. Το κίνητρο για καθημερινά πράγματα ή άλλες δραστηριότητες μπορεί να μειωθεί και να πιέσει τη διάθεση. Οι ασθενείς με άνοια συχνά αισθάνονται αβοήθητοι επειδή δεν μπορούν πλέον να οδηγούν την καθημερινή τους ζωή μόνοι τους και εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τη βοήθεια. Αυτό είναι συχνά πολύ άβολο για τον ασθενή. Είναι σημαντικό να εργάζεστε όσον αφορά τις ανάγκες και να αντιμετωπίσετε υπομονετικά το άτομο με άνοια. Η ασθένεια είναι ένα υψηλό βάρος.

 

Φροντίδα στο σπίτι

Σχεδιασμός της καθημερινής ζωής

Οι σαφείς δομές και μια σταθερή ρουτίνα είναι χρήσιμες για τη φροντίδα των ασθενών με άνοια. Αυτά είναι σημαντικά έτσι ώστε ο ενδιαφερόμενος να αισθάνεται ασφαλέστερος. Μια σταθερή καθημερινή ρουτίνα βοηθά στην ελαχιστοποίηση του φόβου και της σύγχυσης. Η εργασία και η ολοκλήρωση στο σπίτι μπορούν να γίνουν μαζί. Είναι σημαντικό ο άρρωστος να ενεργεί φυσικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω μικρών εκδρομών ή περιπάτων. Επιπλέον, η προώθηση των χόμπι είναι απαραίτητη. Το τραγούδι τραγουδιών από το παρελθόν ή η εξέταση παλιών εικόνων είναι επίσης επωφελής για το άτομο με άνοια. Οι σημειώσεις γραφής βοηθούν να θυμάστε προφορικά συμφωνημένες συμφωνίες και διορισμούς. Μπορεί να μην εκτελεί πάντα αξιόπιστα όλα τα καθήκοντα ή να προσεγγίζει τις δραστηριότητες με τα αναμενόμενα κίνητρα. Είναι σημαντικό να δείξουμε την κατανόηση τέτοιων καταστάσεων, αλλιώς μπορεί να συμβεί απογοήτευση με τον ενδιαφερόμενο πρόσωπο. Καμία κριτική για το άτομο που πάσχει από άνοια δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί, αλλά πρέπει να δοκιμαστεί και πάλι σε άλλη χρονική στιγμή.

 

Μέτρα ασφαλείας στο νοικοκυριό

Οι συγγενείς μπορούν να κάνουν συγκεκριμένα βήματα για να διευκολύνουν τις καθημερινές δραστηριότητες ρουτίνας και ασφαλέστερες για τους άρρωστους.

 

  • Αφαιρέστε τα χαλαρά χαλιά
  • Βεβαιωθείτε ότι ένα περιβάλλον με λίγους παράγοντες άγχους (π.χ. πολύ θόρυβος και φασαρία)
  • Προσθέστε τιμόνι σε σκάλες, βήματα και στο μπάνιο
  • Θυμηθείτε και υποστηρίξτε την καθημερινή φροντίδα του σώματος
  • Χρησιμοποιήστε προϊόντα ακράτειας
  • Σημειώσεις εγγραφής
  • Συμπληρώστε το παράθυρο και τις πόρτες (επισυνάψτε τον αισθητήρα στην μπροστινή πόρτα)
  • Διατηρήστε επικίνδυνα αντικείμενα όπως το σίδερο ή τα αιχμηρά αντικείμενα απρόσιτα

 

Ανακούφιση των συγγενών

Η φροντίδα των ατόμων με άνοια είναι μια σωματική και πνευματική επιβάρυνση. Επιπλέον, η λήψη τακτικών διαλείμματα και η προσοχή στη δική σας υγεία έχει μεγάλη σημασία.

 

Δυνατότητα του γηροκομείου

Η φροντίδα στο σπίτι μπορεί να γίνει μόνιμα ένα βάρος για τους συγγενείς. Εάν η ασθένεια εξελίσσεται γρήγορα, αξίζει να βρείτε πληροφορίες σχετικά με εναλλακτικές λύσεις φροντίδας.

 

συμπέρασμα

Η διατήρηση ενός ατόμου με άνοια απαιτεί πολλή δύναμη, κατανόηση και αφοσίωση. Με τον σωστό χειρισμό και τις απαραίτητες προφυλάξεις και συστήματα υποστήριξης, μπορεί να συμβάλει στην αύξηση και τη διατήρηση της ποιότητας ζωής του ατόμου με άνοια. Μπορείτε να βρείτε μια επιλογή προϊόντων φροντίδας στο σπίτι Αλτρουάν
Λέξεις -κλειδιά:

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευση.