ältere Person auf Bild drückt Knopf auf Armband
Νοσοκόμα

Βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού - με τη βοήθεια συστημάτων έκτακτης ανάγκης με ασφάλεια μέσω της καθημερινής ζωής

Στη Γερμανία, περίπου 5,9 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στο νοικοκυριό τους μόνο για πάνω από 65 χρόνια. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου το ένα τρίτο αυτής της ηλικιακής ομάδας. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε κατά περίπου 17 % τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτό σημαίνει επίσης ότι η ασφάλεια αυτής της ομάδας ανθρώπων πρέπει να είναι εγγυημένη. Ανήκετε στον εαυτό σας Ή μήπως οι συγγενείς σας αυτήν την ομάδα ανθρώπων;

 

Πόσες πτώσεις υπάρχουν για ηλικιωμένους κάθε χρόνο;

Περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία βυθίζονται ετησίως, με τους ηλικιωμένους να επηρεαστούν ιδιαίτερα. Περίπου το ένα τρίτο των ηλικίας άνω των 65 ετών βυθίζεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Αυτές οι πτώσεις οδηγούν συχνά σε σοβαρούς τραυματισμούς, όπως κατάγματα και τραυματισμοί στο κεφάλι. Περίπου 10.000 θάνατοι ετησίως οφείλονται σε πτώσεις στη Γερμανία. Όχι πάντα, οι πτώσεις ή τα ατυχήματα μπορούν να αποφευχθούν. Ωστόσο, υπάρχουν μέτρα που εσείς ως άτομο μπορείτε να λάβετε ανεξάρτητα για να μειώσετε τον προσωπικό σας κίνδυνο τραυματισμού.

 

Πόσες λειτουργίες προκαλούν βραχιόλια έκτακτης ανάγκης ή συστήματα έκτακτης ανάγκης στο σπίτι;

Εκτιμάται ότι τα κέντρα έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία διαδικασία περίπου 1,5 εκατομμύρια κλήσεις έκτακτης ανάγκης ετησίως. Αυτές οι αποστολές περιλαμβάνουν μια ποικιλία καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, από ιατρικά προβλήματα έως εγχώρια ατυχήματα. Ο ακριβής αριθμός αποστολών ποικίλλει, αλλά τα συστήματα έκτακτης ανάγκης στο σπίτι στη Γερμανία οδηγούν σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες αποστολές κάθε χρόνο. Οι ιμάντες του βραχίονα έκτακτης ανάγκης συμβάλλουν επίσης στη γρήγορη βοήθεια, αλλά συγκεκριμένοι αριθμοί για λειτουργίες που έχουν ενεργοποιηθεί απευθείας από βραχιόλια έκτακτης ανάγκης δεν τεκμηριώνονται πάντα ξεχωριστά. Ωστόσο, συμπληρώνουν αποτελεσματικά τα συστήματα κλήσεων έκτακτης ανάγκης στο σπίτι, ιδίως με λειτουργίες όπως η αυτόματη πτώση και η τοποθεσία GPS, τα οποία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν έξω από το σπίτι. Υπάρχουν διάφορες αναφορές που υπογραμμίζουν τα οφέλη των βραχιόλια έκτακτης ανάγκης και τα συστήματα κλήσης έκτακτης ανάγκης στο σπίτι. Αυτά τα συστήματα μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον χρόνο απόκρισης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και έτσι να σώσουν ζωές. Ο ακριβής αριθμός αποστολών ποικίλλει, αλλά τα συστήματα έκτακτης ανάγκης στο σπίτι στη Γερμανία οδηγούν σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες αποστολές κάθε χρόνο.

 

Δύο εικόνες, ηλικιωμένος στην πρώτη εικόνα, φοράει βραχιόλι έκτακτης ανάγκης, μια μεγαλύτερη κυρία στη δεύτερη εικόνα, φοράει μια αλυσίδα έκτακτης ανάγκης στο σπίτι γύρω από το λαιμό

 Ποια είναι η αιτία στην καθημερινή ζωή;

Προσωπικοί παράγοντες

  • Ηλικία και αδυναμία: Με την αύξηση της ηλικίας, η μυϊκή δύναμη και η ισορροπία μειώνονται, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο πτώσης.
  • Καταστάσεις υγείας: Οι χρόνιες ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, ο διαβήτης και τα καρδιακά προβλήματα, οι σωματικές ή ψυχικές αναπηρίες μπορούν να επηρεάσουν την ισορροπία και την κινητικότητα.
  • Λήψη φαρμάκων: Ορισμένα φάρμακα, ειδικά εκείνα που προκαλούν υπνηλία ή ζάλη, μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο πτώσης, έτσι ώστε να διευκρινίζετε πάντα πιθανές βλάβες.
  • Προβλήματα οπτικής και ακοής: Περιορισμένη οπτική και ακοή και ακοή μπορεί να δυσχεράνει την αναγνώριση των κινδύνων και των εμποδίων.

Περιβαλλοντικοί παράγοντες

  • Κακός φωτισμός: Οι σκοτεινές ή ανεπαρκώς φωτιζόμενες περιοχές αυξάνουν τον κίνδυνο εμπόδισης.
  • Εμποδίζοντας: Χαλαρά χαλιά, καλώδια ή ανομοιογενή ορόφους είναι κοινές αιτίες πτώσεις στο νοικοκυριό. 
  • Υγρά ή ολισθηρά εδάφη: Ειδικά στο μπάνιο και στην κουζίνα, η υγρασία μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο πτώσης. Αλλά ακόμα και έξω από το νοικοκυριό είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί, σκεφτείτε τη διαφάνεια που σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες και την πτώση, όπως η χιονόπτωση ή η ομαλότητα.

Παράγοντες κατάστασης

  • Βιάσου και φασαρία: Οι γρήγορες κινήσεις ή βιασύνη μπορούν να οδηγήσουν σε πτώσεις, ειδικά αν δεν δώσετε προσοχή στην περιοχή.
  • Ακατάλληλα υποδήματα: Τα παπούτσια χωρίς καλή διατήρηση ή μη -κλίση πέλματα μπορούν να επηρεάσουν την ισορροπία.
  • Εκτροπή: Η διάσπαση πολλαπλών προσφορών ή οι περισπασμούς κατά τη διάρκεια της κίνησης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την προσοχή των πιθανών κινδύνων. Κάντε τον εαυτό σας συνειδητά έναν προσεκτικό τρόπο αντιμετώπισης του εαυτού σας και αποφύγετε να οδηγήσετε από αυτό.

 

Η ακολουθία εικόνων τριών εικόνων, ο παλαιότερος κύριος βυθίζεται στο πάτωμα

 Ποιες είναι οι συνέπειες;

Φυσικές συνέπειες

  • Σπασμένα κόκκαλα: Τα κατάγματα του ισχίου, του καρπού και του μηρού είναι συνηθισμένοι τραυματισμοί στις πτώσεις, ο κίνδυνος αυξάνεται με την αύξηση της ηλικίας.
  • Τραυματισμοί στο κεφάλι: Οι πτώσεις μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι που συχνά απαιτούν μακρά θεραπεία.
  • Τραυματισμοί μαλακών ιστών: Οι μώλωπες, οι διαστρέμματα και οι μυϊκοί τραυματισμοί είναι επίσης συνηθισμένοι.
  • Μακροπρόθεσμοι περιορισμοί κινητικότητας: Οι σοβαροί τραυματισμοί μπορούν να οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμους ή μόνιμους περιορισμούς στην κινητικότητα.

Ψυχολογικές συνέπειες

  • Ο φόβος για περαιτέρω πτώσεις: Μετά από μια πτώση, πολλοί άνθρωποι που επηρεάζονται αναπτύσσουν φόβο για περαιτέρω πτώσεις, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε συμπεριφορά αποφυγής, κατά συνέπεια περιορισμένη κινητικότητα και κοινωνική απομόνωση.
  • Απώλεια αυτοπεποίθησης: Η ικανότητα μετακίνησης με ασφάλεια αμφισβητείται τι οδηγεί σε απώλεια αυτοπεποίθησης.
  • κατάθλιψη: Ο συνδυασμός φυσικών περιορισμών και κοινωνικής απομόνωσης μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη της κατάθλιψης.

 

Δύο εικόνες, ένα παλαιότερο ζευγάρι μπορεί να δει στην αριστερή εικόνα. Ο άνδρας έπεσε και η γυναίκα του φροντίζει. Μια σόλα παπουτσιών από κάτω μπορεί να δει στη σωστή εικόνα, πιθανώς ένα jogger στο δάσος

Πώς μπορώ να αποφύγω να πέσει;

Κάντε το περιβάλλον με ασφάλεια

  • Εξάλειψη των εμπόδιων μπλοκ: Αφαιρέστε τα χαλαρά χαλιά, τα καλώδια και άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να είναι στο δρόμο.
  • Βελτιώστε τον φωτισμό: Εξασφαλίστε επαρκή φωτισμό σε όλα τα δωμάτια, ειδικά σε διάδρομους και κλιμακοστάσια.
  • ΜΑΛΛΙ: Χρησιμοποιήστε μη -κλίση χαλάκια σε μπάνια και κουζίνες.

Χρησιμοποιήστε το AIDS

  • Χειρολισθήρες και λαβές: Εγκαταστήστε τις χειρολαβές σε σκάλες και χειριστείτε στο ντους και δίπλα στην τουαλέτα.
  • Σταθερό ραβδί ή κύλινδρος: Χρησιμοποιήστε ένα ραβδί ή ένα κύλινδρο, εάν είναι απαραίτητο για να αυξήσετε τη σταθερότητα.
  • Σκάλες: Μια κλιμακοστάσια μπορεί να είναι μια λογική επένδυση για πολυεπίπεδη σπίτια.

Φυσική κατάσταση

  • Κατάρτιση ισορροπίας: Οι ασκήσεις για τη βελτίωση της ισορροπίας, όπως η ειδική γυμναστική, η φυσιοθεραπεία ή η αποκατάσταση, μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή της πτώσης.
  • Κατάρτιση δύναμης: Οι τακτικές ασκήσεις ενίσχυσης, ειδικά για τους μυς των ποδιών, αυξάνουν τη σταθερότητα και τη σταθερότητα.
  • Κίνηση γενικά: Η καθημερινή κίνηση και τα ελαφριά αθλήματα, όπως η ποδηλασία ή η κολύμβηση, προωθούν τη γενική κινητικότητα και τον συντονισμό.

Ιατρική διάταξη

  • Τακτικές εξετάσεις ματιών: Η καλή ορατότητα είναι σημαντική για την αναγνώριση των εμποδίων εγκαίρως.
  • Έλεγχος του φαρμάκου: Ορισμένα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν ζάλη ή υπνηλία. Έχετε το φάρμακό σας να ελέγχεται τακτικά από τον γιατρό, να δώσετε προσοχή στις παρενέργειες.
  • Μετρήστε την πυκνότητα των οστών: Η έρευνα για την οστεοπόρωση μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου σπασμένων οστών σε περίπτωση πτώσης.

Συμπεριφορά στην καθημερινή ζωή

  • Μετακινηθείτε αργά και συνειδητά: Αποφύγετε τις βιαστικές κινήσεις και σιγά -σιγά σηκωθείτε για να αποτρέψετε τη ζάλη.
  • Υποδήματα: Φορέστε άνετα, μη -slip παπούτσια με καλή εφαρμογή και συμπαγή σόλα.
  • Βοηθήματα στο χέρι: Διατηρήστε σημαντικά βοηθήματα όπως γυαλιά, βοηθήματα ακοής ή βοηθήματα πεζοπορίας, πάντα εφικτό.

Τεχνολογική υποστήριξη

  • Συστήματα κλήσεων έκτακτης ανάγκης στο σπίτι: Ένα σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης στο σπίτι μπορεί να λάβει γρήγορη βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Βραχιόλι έκτακτης ανάγκης: Αυτά έχουν σημαντικές ιατρικές πληροφορίες και μπορούν να κάνουν αυτόματα μια κλήση έκτακτης ανάγκης όταν πέφτουν.
  • ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ: Αυτά μπορούν να ενεργοποιήσουν αυτόματα το φως σε σκοτεινές περιοχές και έτσι να μειώσουν τον κίνδυνο ταξιδιού.

Προληπτική δράση

Τα παραπάνω μέτρα για την πτώση της προφύλαξης στο νοικοκυριό είναι ζωτικής σημασίας για την ελαχιστοποίηση των αιτιών των πτωμάτων και την αποφυγή των σοβαρών συνεπειών. Η τακτική άσκηση, η προσαρμογή του περιβάλλοντος διαβίωσης και της ιατρικής παροχής μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση του κινδύνου πτώσεων και στη μείωση των συνεπειών της.

 

Για ποιους είναι κατάλληλα για συστήματα κλήσεων έκτακτης ανάγκης;

Ένα βραχιόλια έκτακτης ανάγκης είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για:

  • Μεγαλύτεροι άνθρωποι: Ειδικά εκείνοι που ζουν μόνοι και έχουν αυξημένο κίνδυνο πτώσης ή άλλες ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
  • Άτομα με χρόνιες ασθένειες: Άτομα με διαβήτη, επιληψία, καρδιακές παθήσεις ή άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.
  • Άτομα με σωματικές ή ψυχικές αναπηρίες: Αυτή η ομάδα ανθρώπων συχνά περιορίζεται στην κινητικότητα και/ή τη γνώση και επομένως συχνά δεν μπορεί να αξιολογήσει ή να προβλέψει κινδύνους.
  • Παιδιά: Ειδικά παιδιά με ειδικές ιατρικές ανάγκες και ειδικές αλλεργίες
  • Ενεργά άτομα: Οι άνθρωποι που είναι συχνά μόνοι (joggers, πεζοπόροι) μπορούν γρήγορα να ζητήσουν βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Ειδικό πρώτο γραφικό, που αποτελείται από τρεις εικόνες, παιδί πρώτης εικόνας με σύνδρομο Down και ζωγραφισμένα δάχτυλα, δεύτερη εικόνα, παλιότερες αγκαλιές ζευγαριών, τρίτη εικόνα, γυναίκα στη μέση ηλικία κάθεται σε αναπηρική καρέκλα

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας κλήσης έκτακτης ανάγκης στο σπίτι και ενός βραχιόλι έκτακτης ανάγκης;

Μια κλήση έκτακτης ανάγκης στο σπίτι και ένα βραχιόλι έκτακτης ανάγκης είναι και τα δύο πολύτιμα βοηθήματα για την ασφάλεια και την υγεία, ειδικά για άτομα με ειδικές ιατρικές ανάγκες ή ηλικιωμένους. Παρ 'όλα αυτά, διαφέρουν στη λειτουργία και τον σκοπό τους:

Σπίτι Έκτακτη κλήση

Λειτουργία και σκοπός:

  • Ένα σύστημα κλήσεων έκτακτης ανάγκης στο σπίτι είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που είναι συνήθως εγκατεστημένη στο σπίτι. Αποτελείται από ένα σταθμό βάσης και έναν φορητό πομπό που φοριέται ως βραχιόλι ή κολιέ.
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο αποστολέας του πομπού μπορεί να πιέσει ένα κουμπί που θα συνδεθεί αμέσως σε ένα κέντρο έκτακτης ανάγκης. Αυτή η έδρα οργανώνει τότε την απαραίτητη βοήθεια, είτε πρόκειται για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συγγενή ή γείτονα.

Πλεονεκτήματα:

  • Άμεση σύνδεση σε κέντρο έκτακτης ανάγκης όλο το εικοσιτετράωρο.
  • Άμεση βοήθεια από εκπαιδευμένο προσωπικό.
  • Κατάλληλο για ηλικιωμένους ή άτομα με προβλήματα υγείας που ζουν μόνοι.

Περιορισμοί:

  • Λειτουργεί κυρίως κοντά στο σταθμό βάσης, συνήθως μόνο μέσα και γύρω από το σπίτι σας.
  • Απαιτεί μια μηνιαία υπηρεσία συνδρομής που προκαλεί κόστος.

 

Ειδικά δημιουργημένα γραφικά σχετικά με το θέμα των κλήσεων έκτακτης ανάγκης στο σπίτι, μια ακολουθία από την πτώση μέχρι τη διακοπή μιας κλήσης έκτακτης ανάγκης

Βραχιόλι έκτακτης ανάγκης

Λειτουργία και σκοπός:

  • ΕΝΑ Βραχιόλι έκτακτης ανάγκης Περιέχει σημαντικές ιατρικές πληροφορίες σχετικά με τον μεταφορέα, όπως αλλεργίες, χρόνιες ασθένειες ή επαφές έκτακτης ανάγκης. Αυτές οι πληροφορίες είναι ορατές στο βραχιόλι.
  • Επιτρέπει στους πρώτους βοηθούς και το ιατρικό προσωπικό να λαμβάνουν γρήγορα τα σωστά μέτρα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πλεονεκτήματα:

  • Ο μεταφορέας είναι πάντα αναγνωρίσιμος παντού, όχι μόνο στο σπίτι.
  • Δεν υπάρχει κόστος λειτουργίας μετά την αγορά του βραχιολιού.
  • Χρήσιμο για άτομα με συγκεκριμένες ιατρικές ανάγκες, αθλητές ή για παιδιά και ηλικιωμένους.

Περιορισμοί:

  • Δεν προσφέρει άμεση σύνδεση σε ένα τηλεφωνικό κέντρο έκτακτης ανάγκης.
  • Οι πληροφορίες είναι στατικές και πρέπει να ενημερώνονται τακτικά όταν αλλάζουν οι ιατρικές ανάγκες.
    Ειδικά δημιουργημένα γραφικά, κυκλοφορία αναπαράστασης από το φθινόπωρο έως τη ρύθμιση μιας κλήσης έκτακτης ανάγκης σε ένα βραχιόλι έκτακτης ανάγκης

Ενώ η κλήση έκτακτης ανάγκης του σπιτιού προσφέρει μια ενεργή κλήση έκτακτης ανάγκης με άμεση επικοινωνία και βοήθεια, το βραχιόλι έκτακτης ανάγκης χρησιμεύει για να παρέχει παθητικά σημαντικές ιατρικές πληροφορίες, προκειμένου να καταστεί δυνατή η πρώτη και ιατρική προσωπική για την παροχή γρήγορης και αποτελεσματικής βοήθειας. Και τα δύο συστήματα αλληλοσυμπληρώνονται και μαζί προσφέρουν ολοκληρωμένη προστασία τόσο στο σπίτι όσο και στο εν κινήσει. Θυμηθείτε ότι τα μέτρα πρόληψης που αναφέρθηκαν βοηθούν να βοηθήσουν έτσι ώστε να μπορεί να αποφευχθεί μια πτώση. Γι 'αυτό να είστε προσεκτικοί με τον εαυτό σας και να θέλετε να περάσετε αυτές τις συμβουλές στους συγγενείς και τους γνωστούς σας, επειδή η πρόβλεψη είναι πάντα καλύτερη από την Aftercare.

Λέξεις -κλειδιά:

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευση.