Frau im Bett sitzt vor dem Wecker
Αξίζει να γνωρίζετε

Μια καλή μέρα αρχίζει με μια καλή νύχτα - γιατί ο ύπνος είναι τόσο σημαντικός για εμάς.

Λόγω του παγκόσμιου σκλάβου, θα μάθετε τα πάντα για τον ύπνο σε αυτό το άρθρο. Γιατί ο πολύ μικρός ύπνος από την βλάβη της υγείας μας και ποιες είναι οι χρήσιμες συμβουλές για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε πιο χαλαρωτικά;

 

Ξοδεύουμε το ένα τρίτο της ζωής μας να κοιμάται. Συχνά υποτιμούμε τη σημασία του καλού και επαρκούς ύπνου για την επιτυχή κυριαρχία της καθημερινής ζωής. Σε έναν κόσμο που γίνεται γρηγορότερος και ταχύτερος και οι απαιτήσεις για εμάς, ο ύπνος μπορεί συχνά να παραμεληθεί. Αυτό είναι απαραίτητο για την ευημερία και την υγεία.

 

Γιατί κοιμόμαστε;

Για να καταλάβουμε γιατί ένας χαλαρωτικός ύπνος είναι τόσο σημαντικός, είναι σκόπιμο να εκπαιδεύσουμε γιατί κοιμόμαστε καθόλου. Όταν κοιμόμαστε, πραγματοποιούνται διαφορετικές διαδικασίες στο σώμα. Ο καρδιακός παλμός και ο νεροχύτης της αρτηριακής πίεσης και ο εγκέφαλος αναζωογονεί. Οι πληροφορίες που συλλέγονται καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας υποβάλλονται σε επεξεργασία. Η ανοσολογική μας άμυνα είναι ισχυρότερη όταν κοιμόμαστε.

 

Κύκλος ύπνου

Βασικό για έναν υγιή, χαλαρωτικό ύπνο είναι να μπείτε σε όλες τις φάσεις ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας και να τις ζήσετε επαρκώς. Λίγο μετά τον ύπνο, φτάνουμε βέλτιστα στη φάση βαθιάς ύπνου. Διάφορες διαδικασίες αναγέννησης στο σώμα και στον εγκέφαλο τρέχουν σε αυτό. Ακολούθησε τη φάση ελαφρού ύπνου, η οποία είναι κυρίως η νύχτα της νύχτας. Στο τελευταίο μέρος της νύχτας υπάρχει μια φάση ύπνου REM. Αυτό χαρακτηρίζεται από γρήγορες κινήσεις των ματιών με κλειστά τραγούδια.

 

Τι συμβαίνει σε περίπτωση έλλειψης ύπνου;

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία μακροπρόθεσμα.

 

  • Μειωμένες γνωστικές δεξιότητες: Η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις γνωστικές δεξιότητες όπως η μνήμη, η προσοχή, η συγκέντρωση και η κρίση.
  • Προβλήματα υγείας: Η χρόνια έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία μακροπρόθεσμα. Μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση και να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Ψυχικά προβλήματα: Πολύ μικρός ύπνος μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε αυξημένη ευερεθιστότητα και να προωθήσει το άγχος και μια καταθλιπτική διάθεση.
  • Μειωμένη ποιότητα ζωής: Η ποιότητα ζωής και η γενική πηγή μειώνονται σταθερά όταν κοιμόμαστε πολύ λίγο.

 

Συμβουλές για έναν χαλαρωτικό ύπνο

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στον ύπνο μέσα και μέσα, δημιουργήστε τις ακόλουθες συνήθειες στη βραδινή σας ρουτίνα:

  1. Θρέψη: Αποφύγετε τα μεγάλα γεύματα, την καφεΐνη και το αλκοόλ λίγο πριν πάτε για ύπνο επειδή μπορούν να διαταράξουν την πτώση του ύπνου.
  1. Ώρα προβολής: Η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών πρέπει να αποφεύγεται τουλάχιστον μία ώρα πριν πάτε για ύπνο. Αντ 'αυτού, είναι λογικό να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να κάνετε μια άσκηση χαλάρωσης.
  1. Βελτιστοποιήστε το περιβάλλον ύπνου: Δώστε προσοχή σε μια ευχάριστη θερμοκρασία δωματίου και σκοτεινιάστε το δωμάτιο. Θα πρέπει επίσης να διασφαλίσετε ότι όλες οι πηγές θορύβου εξαλείφονται όσο το δυνατόν περισσότερο.
  1. Διάρκεια: Ο βέλτιστος χρόνος ύπνου για έναν ενήλικα πρέπει να είναι μεταξύ επτά και οκτώ ωρών. Εάν είναι δυνατόν, αυτά πρέπει να τηρούνται σε όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Έτσι, το σώμα συνηθίζει στη σωστή ποσότητα ύπνου.

 

συμπέρασμα

Ένας χαλαρός ύπνος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οδήγηση μιας υγιούς ζωής, η οποία συχνά υποτιμάται. Δημιουργώντας συνείδηση ​​σχετικά με τη σημασία του ύπνου, μπορείτε να συμβάλλετε πολύτιμη στην υγεία σας. Για περαιτέρω συμβουλές και προϊόντα που σχετίζονται με την υγεία, επισκεφτείτε Altruan.
Λέξεις -κλειδιά:

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημειώστε ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευση.